Follow:

039 Karedok dan Pecel

Op vorige deel 022 vertelde ik dat mijn moeder een waroeng had. Gewoon op terrasje voor onze huisje. Er kwamen best genoeg klanten om Karedok of Pecel te kopen en kleine kinderen wat snackje hebben gekocht.

Karedok


Van mijn moeder mocht ik zelf maken en dat deed ik ook, met plezier en dan yum..yum..zelf opgegeten. Lekker!
Oja niet alleen ik maar mijn oude zus ook heeft zelf gemaakt. Maar wij hebben anders smaak. Ik hou meer van Karedok omdat alle groenten verse zijn en mijn oude zus at/maakte liever Pecel (gekookte/gestoomd groenten). Af en toe heb ik ook Pecel gemaakt en opgegeten maar toch liever Karedok.

Vandaag laat ik jullie de ingrediënten van de saus die toen wij gebruikte :
Saus voor Karedok en ook Pecel
– chili (cabai rawit) | – Ubi jalar (zoete aardappel) | – Kencur (galangal) | – Knooflook | – Palm suiker | – Zout | – gebrande noten | – Trasi (shrimp paste) | – gekookte water (of tamarind juice) | – Daun Kemangi (citroenbasilicum) (of basilicum) of kant klaar Karedok saus bij Toko kan je kopen

Karedok (allemaal verse groenten)
– Tauge
– Kool (dunne gesneden)
– Komkommer (dunne gesneden)
– Kouseband (5cm gesneden)
– Daun Kemangi (citroenbasilicum)

Als de saus klaar is, voeg alle groenten toe en dan mengt ze goed. Daarna voeg je daun kemangi toe. Klaar!
Je kan deze meteen opeten of met nasi en kroepoek erbij. Lekker..krauk..krauk…hoor ik de geluidje tijdens ik Karedok eet omdat ze verse groenten zijn.

Pecel (gekookte/gestoomd groenten)
– Tauge
– Kangkung
– Kouseband
– Kool

Dezelfde net als Karedok. Als de saus klaar is, voeg je alle gekookte groenten toe en dan mengt je alles door tot de groenten goed in de saus zwemmen. Je kan hier gelijk opeten of met nasi putih en kroepoek/emping erbij. Lekker!

(je kan de groenten vervangen naar je lieveling groenten)

Selamat makan!

Karedok

Share
Previous Post Next Post

You may also like