Moestuin 728x90

Djess 27 weeks


Na een paar minuutjes in de box huilt Djess. Hij wordt verveeld als in eentje spellen en dus ik ga met hem spellen. Vanmidag sliep Djess best lang genoeg (meer dan kwartiertje) en hoop hij overdag lang genoeg kunt slapen. Verse worteltje vond Djess lastig om te slikken want de wortelpuree is niet echt goed zacht genoeg…ik heb geen idee hoe kan zachte wortelpuree net als uit de potje… iemand tips? :idee:

Met mij…heb niet zo veel te melden want ik voel me wel beter. En ben van plan om no buy te beginnen deze maand…hoop dat het lukken :D

Follow me19 Comments

 1. WeZooz

  Voor een lekker wortelpapje en andere groetepapjes kan je terecht op wezooz.be
  Veel succes en laat eens weten of Djess het lekker vond.

 2. Eline

  zo een knappe jongen ! :hihi:
  Eline´s last blog post ..Schoolopdracht 2 – Licht

 3. Ria

  Lieve mama van Djess

  Probeer je wortelpuree eens te MIXEN MET DE BLENDER EN VOEG ER EEN BEETJE OLIE AAN TOE.

  Greets Ria.

  1. Dhini (Post author)

   Olie? Wat voor olie? olijf olie?

   1. G.

    Ik heb geen verstand van babyvoeding, maar ik denk dat je het beste een neutraal smakende olie kan gebruiken zoals zonnebloemolie of slaolie. Olijfolie heeft een smaak die niet iedereen lekker vind.

    Kan me trouwens niet voorstellen dat het met olie zachter wordt. Eerder smeuïg.

    Wellicht is het een idee om de wortels te stomen? Met stomen blijven er ook meer vitamines behouden als met koken.

    Wellicht dat het ook helpt om de wortels in kleine stukjes te snijden voordat je gaat koken. Hoe kleiner gesneden hoe sneller het gaar is. Misschien wordt het daardoor ook wel zachter?

    Ik heb trouwens voor je gezocht op Google en toen kwam ik op de volgende site: http://kokenvoormijndochter.nl/2010/05/19/groenteprutjes/#wortelprutje

    Een site met allemaal zelfgemaakte babyvoeding. De truc volgens deze site is de toevoeging van roux. Wellicht heb je hier iets aan?

    Succes!

    O’ja, wat goed trouwens dat je zelf kookt voor Djess. Probeer hem af en toe wel een potje te geven. Mocht je een keer ergens heen moeten en je hebt geen zin/tijd om voor Djess te koken, dan bied een potje uitkomst. Mijn moeder kookte vroeger alles vers voor mij. Heel lekker, maar ik weigerde voedsel uit potjes te eten. Als mijn moeder haast had, dan kon ze haar afspraak afzeggen.

    O’ja, nog een tip, babyvoeding kan je invriezen in ijsblokjes (gewoon van die goedkope bakjes of zakjes kopen). Je kan dan in 1x veel maken, invriezen & doseren.

    O’ja, ik heb zelf geen kinderen. Wellicht dat mijn tips dus helemaal nergens op slaan ;-)

    1. Dhini (Post author)

     Bedankt voor de tips en ook de link.
     Ik geef Djess ook af en toe uit de potje en gelukkig lust hij wel. En inderdaad stomen is veel beter dan koken maar heb geen stoom apparaat.
     Goed idee invriezen dan hoef ik niet elke keer maken. Bedankt voor de tips

 4. Elisa

  wat een super leuke foto, en wordtelpure zachter maken, geen idee. Maar in potjes doen ze er allemaal stoffen in die niet goed zijn waardoor ze zachter word. Dus denk dat hij gewoon moet leren,
  Elisa´s last blog post ..025 Scarlet Wizard

  1. Dhini (Post author)

   Ik wil graag verse groenten maken voor Djess maar met wortel kan niet zacht net als uit de potje dan Djess :bleh:

 5. Loeder

  wat een leuke foto idd, nice!

 6. Jorien

  Ik zou de worteltjes zo zacht mogelijk koken en dan met inderdaad kookvocht (of melk? dat doet mijn moeder ook wel bij de aardappelpuree) proberen te pureren. Pureer je met een staafmixer of met een blender?
  Jorien´s last blog post ..Tijd voor wat anders

  1. Dhini (Post author)

   Bij baby moet soya melk gebruiken of mag gewone melk na 6 maanden?

 7. Amber

  Voor de worteltjes na het koken goed pureren en evt. wat kookvocht toevoegen zodat het wat meer ‘vloeibaar’ wordt?
  Veel succes met je no buy!!! :D
  Amber´s last blog post ..Tijd tekort

  1. Dhini (Post author)

   Ga nog een keer proberen en dank je wel Amber :D

 8. Deb

  Ik wil ook een no buy inlassen. Heb meer dan genoeg gekocht deze maand. Wat de worteltjespuree betreft…denk ik net als wat Rinah zegt. Met bloemkool is het ook lekker of met broccoli. Vaak gebruikte ik worteltjes uit een potje (lekker makkelijk en al gekookt en zacht :huahua: ) Inderdaad een schattige foto van Djess!!
  Deb´s last blog post ..Catrice Berry Bazaar notd

  1. Dhini (Post author)

   Als geen tijd hebt, uit de potje is inderdaad makkelijk en zacht ook :yes:

 9. Josephine

  haha, echt een leuke foto. Ik moest meteen aan deze tekst denken (en dat zegt Djess dan) “ewaa, yo ik ben stoer!”, vooral door het petje!

  1. Dhini (Post author)

   Toen ik je reactie las, moest ik lachen :hihi: :huahua:
   Stoer he!

 10. Rinah

  Wat een schattige foto van Djess. Heb je ook al geprobeerd wortels met een beetje kookvocht, pureren en afkoelen? Dat helpt ook wel eens. Dat maakte ik vaak voor mijn oppas kindje, maar dan deed ik er meestal ook bloemkool bij. Volgens mij voegen ze meer toe aan het potje, want het is best lastig om zo prutje te maken. Ik hoop dat het gaat lukken met je No Buy…ik zit er ook wel eens aan te denken.

  1. Dhini (Post author)

   Dank je wel!
   Dat heb ik ook gedaan! Ik ga proberen met bloemkool bij.
   Tot nu toe No Buy loopt redelijk goed :D

Comments are closed.