Follow:

Bapakku

myn vader Bapakku (myn papa/myn papi/myn vader)

In 2006 begon slecht met gezondheid van myn vader. De oorzaak van zijn gezonheid is volgens de dokter omdat hij onregelmatig at, bovendien dronk hij veel te veel traditionale medicijnen zoals jamu voor fitheid, voor tegen hongerig enzo. Hij woonde toen in eentje in my geboortestad Tasikmalaya. Zijn vrouw (myn moeder dus) werkte in andere land. Myn zussen wonen in Yogyakarta.
Nadat pesioen werkte myn vader verder als beveileger in een bedrijf in Tasikmalaya.

Toen Ik myn vader ziek hoorde, huilde Ik. Het was niet leuk om te horen. My oude zus en haar man brachten onze zieke vader naar Yogyakarta. Ze konden dus hem in de gaten houden. Ze gingen onze vader naar de dokter om te controleren en hij moest ge-opereerd worden. Verder regelden myn oude zus en haar man alle papieren om onze vader naar Yogyakarta te verhuizen. Het koste allemaal moeite (kost geld, tijd, lichaamelijk) voor myn oude zus en haar man. Gelukkig heeft myn oude zus lieve man en hij zorgde alles voor onze vader. Dank je wel Mas Tri (my zwager) en Mbak

Ik belde myn moeder om zo snel mogelijk terug. Dit was onverwachte nieuws natuurlijk voor haar en ook voor ons allemaal. Het operatie van myn vader was s6 maar mog nog niet naar huis. Myn moeder sliep in ziekenhuis en als myn oude zus kwam daar bezoeken dan myn moeder ff naar huis. Myn jonge zus had geen tijd, ze was druk met werk en eigen leven. Ze had wel geprobeerd om tijd te maken maar helaas was het niet makkelijk.

In desember 2006 bezochte Ik myn familie voor de eerste keer sinds Ik in Nederland vanaf 2002 woon. En myn vader is weer gezond.

Oktober 2008 kreeg Ik slecht sms berichtje (toen wij op vakantie was) dat onze vader naar ziekenhuis moest omdat zijn galblaas (empdu) ziek was. En natuurlijk geld nodig voor zieke kosten, gelukkig heb Ik spaargeld dus Ik het sturen. Volgens de dokter moest hij elke dag medicijnen slikken anders wordt erger. En elke maand moest hij gecontroleerd worden.

Verder op Sms berichtje dat het gaat beter met onze vader.

Liefs,
dhinivh

Share
Previous Post Next Post

You may also like