Follow:

Carnaval, het feest der feesten

Photobucket
Carnaval vieren is allang niet meer voorbehouden aan mensen die onder de grote rivieren wonen. Zelfs in de noordelijke provincies vinden feestelijke carnavalsoptochten plaats. Al beleef je het natuurlijk net iets intenser in het zuiden. Maar ja, daar ben je dan ook zo met de auto of de trein. Vergeet niet om je te verkleden, je kan gemakkelijk carnavalskleding online vinden.

Maastricht
Het carnaval in Maastricht is een van de meest feestelijke gebeurtenissen in het land. Wees voorbereid op een groot volksfeest waaraan je ook als “Hollander”gewoon deel kunt nemen (mits je verkleed bent). Dit feest begint groots op zaterdag met een intocht en gaat vervolgens op zondag verder met een grote optocht. Pas op dinsdag zijn de feestelijkheden afgelopen. Als je al deze dagen goed bent doorgekomen ben je wel weer aan rust toe!

Den Bosch
Met carnaval noemt men de hoofdstad van Brabant Oeteldonk en schud de stad op haar grondvesten met de traditionele optocht op maandagmiddag als één van de absolute hoogtepunten.

Tilburg
Tilburg ligt in het hart van Brabant en hier weten ze dus wat carnaval vieren is. De avond voor de officiële opening van carnaval gaat men hier traditioneel helemaal los met een massale kroegentocht! Het hoogtepunt vindt plaats op zondag tijdens d’n Opstoet door de stad.
Photobucket

Breda
‘t Kielegat noemt men Breda gedurende carnaval. Hier gaat men helemaal los in de gezellige kroegjes in het centrum. Carnaval in ‘t Kielegat gaat op zaterdag direct goed van start met optredens van carnavalszangers op de Grote Markt. Het kan daar erg druk worden, dus misschien kan je beter een strategisch plekje veroveren in een van de kroegjes in de buurt (en op je iPad leuke bankstellen online bekijken of iets anders nuttigs).

Venlo
De viering van carnaval in Venlo (tijdens carnaval beter bekend als Jocus Riék) begint ‘s zaterdags met een buitenzitting. Op zondag is de stad het toneel van de kinderoptocht.

samenwerken

Share
Previous Post Next Post

You may also like