Follow:

Een paar Indonesische woorden en alles nog wat.

[note]Zie wel…! Ik ben wat vergeten. Djess kan eigen zelf zeggen. Ok nog niet zo perfect maar hij kan het. In het begin zei Djess “Dj” zonder ess! Gewoon Dj. En mijn naam kan zeggen “mama Nini (D is onduidelijk in mijn oren). Ik roep Djess af en toe “Djessie” En toen hoorde ik Djess nadoen “Djessi…”[/note]

Dear Bloggie, Ik wil even wat kwijt over alles. Daarom verschijnt deze blogpost. Maar eerst wil ik over Djess voordat ik vergeet. De laatste dagen kan Djess Indonesische woorden zeggen, nog niet perfect maar ik begrijp het wel. Ik praat mix…Indonesische taal maar soms vergeten in Nederlandse taal maar Djess begrijpt het..bijvoorbeeld….niet doen! (jangan/tidak boleh), mundur (achteruit), maju (ga door), hie – daa met zonder r zei Djess.

Na zijn verjaardag begon Djess de woorden na te praten/spreken zoals bebei (Bebek – eenden), apa (wat), duduk (zitten), mimi (minum – drinken), aneh (raar, vreemd), aduh (dat bekend voor want hier heb ik ooit geschreven), garpu (vork), papier (ja…in Nederlandse taal).

Helaas wil Djess de laatste tijd op foto`s. Ik denk dat Djess zat ben, gevolgd door mamarazie…..het is natuurlijk niet leuk voor mij 🙁 hu..hu….hua….hua… (huilen 😉 ) dus het wordt minder foto`s van Djess…Jammer!

niet mood op foto..zo doet Djess net als dit


OOTD

Gisterenavond is de vierde nacht dat ik Djess in eentje in eigen bed probeer te laten slapen. Ohhhhh mij God! Het is erg vermoeiende nachten voor mij. Half 8 breng ik Djess naar bed. Even boek voorlezen en wat Djess doet…niet luisteren naar de verhaal…Djess praat in eentje met zijn auto of knuffeltjes maar als ik stopt met lezen. Djess zei…mama..mama..Djess wijst naar de boekje. Daarna bedtijd…niet gelijk slapen natuurlijk ..bla…bla…hoor ik. Ik vind het niet erg maar ik zit daar op de vloer in Djess`s kamer want Djess wilt niet dat ik weg ga. Als Djess in slaap valt, kan ik natuurlijk uit zijn slaapkamer. En half 9 (meestal dezelfde tijd) word Djess wakker en roep mij …mama..ma..ma….Ik kom daar naar toe en ik zit weer op de vloer maar Djess ligt niet. Djess zit en huilen en roept papa…pa…paaaaaaaaaaaaaaaaa de hele uren door! Moe door huilen..Djess slaapt weer en nog geen een uurtje word Djess weer wakker en ja hoor daar zit ik weer. Ohhhhhhhhhhh ik ben moe en zat. Wanneer kan Djess in eentje slapen zonder mij in de buurt. Net als vannacht… daar zat ik al lang vanaf half 9 tot half tien. Djess ging uit de bed en wilde weg maar ik pak hem en terug in zijn bedje….Djess wilde niet liggen maar zitten. Nou ben ik in jou kamer maar je wilde niet. Ik zat voor de deur en Djess liep naar de deur want Djess dacht dat ik niet daar zat toen Djess mij zag, rende hij terug naar bed, zitten! Nou ben ik zat…ik ging naar hem toe en ik probeerde Djess te laten liggen. Het lukte gelukkig wel en dan slapen (moe van huilen, denk ik). Toen ik in bed lag, hoorde ik Djess mij roepen en ik ging Djess pakken en in zijn eigen bedje terug leggen. Gisterennacht moest ik meer dan 5 keren naar Djess`s kamer toe. Ik ben bekaf! Nu weet ik niet meer wat ik moet doen! Ik ben moe met Djess`s slaapgedrag- Djess slaapt nog nooit de hele nacht door. Elke keer wakker en wakker! Irritant! Ik vind het niet erg bij ons slapen als maar de hele nacht doorgeslapen.

Ik hou dit vol tot weekend als dit niet lukt dan naar Consultatie bureau advies vragen. Op 3 april hebben wij afsprak met Consultatie bureau en 2 april ben ik aanwezig op peutermeeting 😉 voor eerste keer want ik ben benieuwd vandaar besloot ik om aanwezig te zijn.

Verder is Djess heerlijk/lieve ventje, behalve slaapgedrag! Hopelijk dit werk en Djess zal de hele nacht doorslapen. Please Djess…papa en mama zij moe. Wij willen in de avond heerlijk rust.

Het best lang verhaal over Djess en kleine beetje wat maar heerlijk even uit. Dat was dear Bloggie! Ik hoop dat ik niet iets vergeet 😉 Slaap lekker! Ik ga vanavond vroeg naar bed want ik ga vroeg in de morgen Djess naar peuterzaal brengen met de fiets.

Slaap lekker!

Share
Previous Post Next Post

You may also like