Follow:

Food friday : Homemade kruidnoten met extra

 photo 2016Foodkruidnoten1a_zpsvbia9vpg.jpg
Nog in een stemming van kruidnoten. Maar deze keer heb ik met mijn zoon samen zelf de kruidnoten gebakken. En wij hebben iets extra versierd. En ik ga nu zeggen dat ze lekker zijn geworden. Lees mee hoe hebben wij gemaakt.

 photo 2016Foodkruidnoten1aa_zps2rd28aqm.jpg
Wat heb ik nodig is alles al in een potje. Deze potje is van Hema. Je voeg alleen maar boter en melk. Dat is het…easy toch!

 photo 2016Foodkruidnoten1aaa_zps9wr8mypl.jpg
Goed mengen tot mooi gekneed. Daarna maak je bolletjes en bakken maar. Simpel en snel! Ze je de oven 160*C klaar en bak ze in 5-7 minuten. Daarna laat je ze afkoelen.

 photo 2016Foodkruidnoten1aaaa_zps4milowwv.jpg
Als ze goed afgekoeld, versierd je ze met chocolade. Ik heb drie variaten gemaakt : originele (zonder chocolade), Eerst deed ik ze in gesmolten chocolade en met hulp van mijn zoon versierd ze met cupcake conffeti voordat de chocolade hard geworden. De laatste varianten heb ik eerst een paar kruidnoten in de gesmolten chocolade daarna deed ik in de cacao poeder (denk aan chocolade truffel).

 photo 2016Foodkruidnoten1aaaaa_zpst6dmz8v0.jpg

 photo 2016Foodkruidnoten1aaaaaa_zpskosukrks.jpg
Klaar is je zelf gebakken kruidnoten in drie varianten. Eet ze maar op! Ik heb de home made Kruidnoten van het merk Hema gekregen.

Bak je liever zelf de kruidnoten of liever in de winkel kopen?

  
Fijne dag en geniet ervan!
Dhini

Share
Previous Post Next Post

You may also like