Follow:

Food friday : Zelfgemaakte donuts

Donuts
Donuts? Ja, lekker zei mijn zoon. Mijn zoon is dol op wat lekkers en zoet onder andere donuts. En mijn zoon Djess heeft er ook zin in om samen met mij wat lekkers zelf te maken/bakken. Dat is wel een tijdje geleden dat wij wat lekkers samen te maken/bakken. Toen ik bij Deleukstetaartenshop.nl een mega bestelling mocht doen, ging ik samen met mijn zoon aan de slag. Lees je mee


Donutvorm

Ik wilde zo graag donuts bakken/maken en ik heb al ooit geprobeerd. Toen ik deze Wilton 6-Cavity Donut Pan ( € 11,25 € 9,56 ) zag, bestelde ik want deze donutvorm zocht ik al een tijdje. Dit product lijkt mij echt perfect om zelfgemaakte donuts te bakken zonder olie. Met plezier heeft mijn zoon mij deze donuts samen gemaakt. Mijn zoon zei ..mam..dat kan toch niet met die donutvormpje, straks worden de donuts maar half. Ik moest het lachen. Ik legde hem uit. Als al gebakken worden ze vanzelf zoals donuts die je in winkel ziet. Aahh Ok zei hij! En verder gingen wij verder aan de slag.

Donuts
Met deze FunCakes Special Edition Mix voor Delicious Donuts ( € 3,39 | 500g ) voeg ik alleen maar 215 ml water en 65 ml (55 g) plantaardige olie toe en daarna gebruik ik mixer met deeghaak gedurende 5 minuten. Op de verpakking staat informatie en dat is wel erg handig maar je kunt ook natuurlijk de instructie op hun website lezen. Op hun site kan je met een verpakking van 500 gram kun je circa 12-24 donuts maken, afhankelijk van de grootte en dikte. En wij hebben minder dan 12 donuts gemaakt. Het dus zijn ze iets te dik. Volgende keer ga ik meer dan 12 donuts maken. Na 25 minuten rusten, leg ik de donutvorm ongeveer 12 minuten in de oven (heteluchtoven 180°C) tot goudgeel. Maar je kunt ook de donuts in de frituurpan bakken.

Donuts
Dit waren de donuts uit de oven. Ze zijn goed goudgeel, alleen een beetje te dik. Het is tijd om ze te versieren. En natuurlijk met plezier deed mijn zoon graag.

Donuts
Ik heb Wilton Creamy White Buttercream icing mix gebruikt ( € 4,40 | 400g ). Alleen heb ik daarvan 200 gram gebruikt. Vervolgens mix ik de buttercream icing met 6 el zachte boter/margarine, daarna voeg ik 1/4 cup melk maar kan ook water toe. Op de verpakking moest ik even de icing met doekje dichtdoen maar dat deed ik niet. Ik deelde gelijk in drie bakjes zodat mijn zoon per bak verschillende kleurtje kon toevoegen. Ik heb een FunCakes Edible FunColours Gel Set/8 ( € 16,96 ) besteld. En mijn zoon heeft drie kleuren “Paars, Rood en Geel” in de icing bakje toegevoegd. Daarna alle laatste strooide hij de donuts met Wilton Sanding Sugar -Orange ( € 1,75 | 70gr ) en FunCakes Musketzaad -Rood-Wit-Blauw ( € 2,40 | 80 gram ) maar die gratis meegekregen. Maar je kunt ook de donuts gewoon met gesmolten boter en decoreer naar je wens.

Donuts
Tadaa… onze zelf gemaakte donuts. Het is tijd dus om te smullen. Het is niet echt perfect uitzien maar die vielen goed in de smaak. Wij vonden de donuts echt lekker! Wij hebben er zin in om weer samen wat lekkers te maken zoals cupcakes en taarten. Voor veel inspiratie van cupcake recepten en taarten recepten zal ik eens op de website van Deleukstetaartenshop.nl gaan kijken.

Liefs,
Dhini

  
Volg jij mij al via Instagram, Facebook, Bloglovin, Youtube, Pinterest, Linkedin en/of Twitter?

  
Dit artikel bevat product(en) dat door bedrijf/merk is opgestuurd. disclaimer

Share
Previous Post Next Post

You may also like