Follow:

Goede schoenen voor pijnlijke voeten

Pijnlijke-voeten-herfst-sneakers

Hoi..hoi…!

De belangrijkste De belangrijkste tips voor goede schoenen voor pijnlijke voeten! Het vinden van goede schoenen voor pijnlijke voeten kan een hele opgave zijn. Er is zóveel aanbod, maar met jouw voetklachten lijkt níets lekker te zitten. Je kan er knap chagrijnig van worden als het zo moeilijk is om een comfortabel paar te vinden. Maar wist je dat het helemaal niet zo lastig hoef te zijn om schoenen te vinden die leuk zijn én lekker zitten? Je hoe nooit meer met pijnlijke voetenrond te lopen, als je deze tips in je achterhoofd houdt!

Pijnlijke-voeten-regen Pijnlijke-voeten-herfst-sneakers Goede schoenen voor pijnlijke voeten zijn belangrijker dan je denkt
Voetklachten zijn een veelvoorkomend probleem. Veel Nederlanders lopen er mee rond en dat is knap vervelend. Vooral als je bedenkt dat voetklachten in veel gevallen vrij gemakkelijk te voorkomen zijn. Want wist je dat de meeste voetklachten simpelweg worden veroorzaakt door het dragen van verkeerd schoeisel? Het is vaak niet de voet die het probleem veroorzaakt, maar de schoenen die je eromheen doet! Klachten ontstaan doordat schoenen te krap zitten, onvoldoende steun bieden of te weinig demping geven aan de hielen. Met acute voetklachten zoals blaren en vermoeide voeten tot serieuze voetaandoeningen als hielspoor en doorgezakte voeten als resultaat.

Daarom is het ontzettend belangrijk om jouw schoenen goed uit te kiezen op de vorm van jouw voet. Grote kans dat jouw voetklachten op korte termijn verdwijnen als je schoenen gaat dragen die perfect op jou zijn toegespitst.

Aan welke voorwaarden moet een goede schoen voldoen?
Wie de schoen past, trekke hem aan. Houd dat spreekwoord vooral in gedachten als je op zoek bent naar nieuwe en comfortabele schoenen. Het antwoord op de vraag ‘wat is precies een goede schoen?’ verschilt namelijk van persoon tot persoon. Het is volledig afhankelijk van de vorm van jouw voet én de gelegenheid waar je de schoenen voor gaat gebruiken. Daarom bestaat er geen eenduidig antwoord op. Een feestschoentje vraagt natuurlijk iets heel anders dan een schoen die je draagt tijdens het tuinieren. En als je brede voeten hebt, dan heb je een ander model nodig dan wanneer je kampt met een hoge wreef of doorgezakte voeten.

Een passende schoen, dat is het belangrijkst
Het klinkt zo voor de hand liggend dat je schoenen goed moeten passen. Maar ga zelf maar eens na hoe vaak je tóch op te krappe of te grote schoenen hebt gelopen? Schoenen die net niet lekker zaten, maar wel heel mooi waren bijvoorbeeld. Of schoenen die net iets te krap of te groot waren? Geheid dat er wel een belletje bij je gaat rinkelen. Maar het advies is om dat écht niet te doen. Schoenen moeten goed passen om voetklachten te voorkomen. Een duimbreedte, dat is de ruimte die je daarvoor als maatstaf kunt houden. Zowel in de lengte als in de breedte van de schoen.

Moeilijke voeten? Verstelbare schoenen zijn ideaal voor jou!
Of je nu een paar sneakers, hakken of laarzen nodig hebt, een verstelbare schoen is altijd fijn. Zeker als je last hebt van moeilijke voeten, zoals een hoge wreef, brede of smalle voeten. Met klittenband, gespen of veters kan je de schoen makkelijk verstellen naar de juiste breedte voor jouw voet. Zo bungelen de schoenen niet meer losjes om je voeten heen en voorkom je vervelende schuurplekken, blaren en eelt. Ook worden je voeten een stuk minder vermoeid als je schoen gewoon mooi op de voet aansluit.

Demping en antislip zijn ook heel fijn
Goede schoenen voor pijnlijke voeten zijn ook de exemplaren met een wat dikkere zool. Vooral als je veel op de been bent, voor je werk of in je vrije tijd, is dit een aanrader. Zeker zolen met demping zijn fijn als je vaak last hebt van pijnlijke of vermoeide voeten. Ga voor lekkere dikke zolen gemaakt van rubber, of bestaande uit meerdere laagjes. Dit zorgt ervoor dat de schoen de klappen van het lopen opvangt, zodat jouw hielen het niet hoeven doen. Dat voorkomt hielspoor en vermoeidheid van de voeten. Gelukkig zijn dikke zolen weer hartstikke hip, dus het zal niet moeilijk zijn om een fijn en comfortabel paar te vinden!

Ga voor natuurlijke, kwalitatieve materialen
Wist je dat het materiaal van je schoen ook veel uitmaakt voor je loopcomfort? Niet alleen de pasvorm van de schoen doet ertoe, maar ook de stof waar hij van gemaakt is. Hoewel er steeds meer synthetische materialen op de markt komen, blijven schoenen van leer hierin eigenlijk de beste keuze. Leer ademt en is daarnaast vocht absorberend. Vaarwel zweetvoeten! Daarnaast vormt het zich naar de vorm van jouw voet. Dat betekent dat je leren schoenen eerst wel even moet inlopen, maar daarna zitten ze als pantoffeltjes! Tenslotte is leer ook van goede kwaliteit, waardoor je een stuk langer met je schoenen kunt doen.

Hoe weet ik nou welke schoenen goed zijn voor mijn voettype?
Zoek je goede schoenen voor pijnlijke voeten? Dan is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van jouw voettype én jouw voetklachten. Met deze informatie is het een stuk makkelijker om opzoek te gaan naar het juiste paar voor jou. Wie weet heb je wel bredere voeten dan gemiddeld? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar merken die naast lengtematen óók breedtematen verkopen. Of wie weet heb je last van hallux valgus? Dan is het fijn om een schoen te kiezen met een wat bredere neus. Heb je wat hulp nodig bij het bepalen van jouw voettype en de juiste schoenen daarvoor? Dan is er de website Schoenwijzer. Hier bepaal je gemakkelijk jouw ideale paar schoenen aan de hand van slechts 3 vragen! Ook staat de site boordevol informatie over voetklachten en tips om ze te voorkomen. Een hele fijne kennisbank dus, als je opzoek bent naar goede schoenen voor pijnlijke voeten!

Liefs, Dhini

   Volg mij via Instagram | Facebook | Bloglovin | Youtube | Pinterest | Linkedin ?

Dit blogpost bevat geschreven door bedrijven/merken/webshops.disclaimer | privacyverklaring.

bevat affie links
Share
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge