Follow:

Hot Wheels bestaat 50 jaar!

Hot Wheels 50 jaar bestaan
Meest verkochte speelgoed ter wereld viert vijftigjarig bestaan Hot Wheels autootjes nog altijd aan kop. Vandaag blog ik over auto`s speelgoed van het merk “Hot Wheels” en Djess heeft unboxing gedaan. Lees je mee

Hot Wheels 50 jaar bestaan
18 mei 2018. Vijftig jaar geleden ging de jongensdroom van Elliot Handler, mede-oprichter van speelgoedfabrikant Mattel, in vervulling. De eerste Hot Wheels speelgoedauto werd gelanceerd, een miniatuur Custom Camaro®. Intussen is Hot Wheels een fenomeen, het is het meest verkochte speelgoed ter wereld. Wereldwijd gaan er iedere seconde 16,5 autootjes van het merk over de toonbank. Naast een die-hard fanbase van verzamelaars, is het merk populair bij miljoenen kinderen die met Hot Wheels niet alleen eindeloos kunnen racen, maar ook creatief leren denken, oplossingen verzinnen en doorzettingsvermogen ontwikkelen.

Hoe het begon
In 1968 besloot Elliot Handler (partner van Ruth Handler, oprichter van de Barbie pop) zijn ontwerpers, waaronder een designer van General Motors en een raket-wetenschapper, uit te dagen om het snelste speelgoedautootje te maken dat
de markt te bieden heeft. Toen zijn team aan Elliot het prototype presenteerde was hij zo onder de indruk dat het enige dat hij kon uitbrengen was: ‘Those are some hot wheels!’. De merknaam was een feit.

Hot Wheels 50 jaar bestaan
Limited edition jubileum uitgave
Om te vieren dat het merk vijftig jaar bestaat lanceert Hot Wheels verschillende speciale jubileum ‘die casts’ oftewel metalen autootjes, het materiaal dat een echte Hot Wheels kenmerkt. Deze modellen zijn dit jaar toegevoegd aan de collectie. Ieder jaar komt Hot Wheels met zo’n 150 nieuwe modellen. In totaal zijn er tot nu toe ruim 20.000 varianten. Jaarlijks produceert het merk maar liefst 519 miljoen Hot Wheels autootjes.

Hot Wheels 50 jaar bestaan
Bij elke auto opzij kant staat 50 en er een button met daarom de plaatje van de auto zelf. Met plezier heeft mijn zoon de autootjes stuk per stuk unboxen gedaan. Er zijn twee autootjes die de kap kan omhoog doen. Superleuk autootjes.


Het uitgangspunt van Hot Wheels is dat in elk van deze auto’s een uitdaging schuilt: Hoe snel kan ik gaan? Ga ik deze sprong redden? Haalt mijn autootje het door deze looping? Lukt het niet de eerste keer, probeer het nog een keer. Het merk is ervan overtuigd dat uitdagingen het kind helpen om spelenderwijs nieuwe vaardigheden te leren.

Het gaat dus niet alleen om looks en snelheid. Let op de icoontjes op de verpakking om te zien aan welke skills het spelen met de auto’s bijdraagt:
– problemen oplossen
– creatief denken
– sportiviteit
– zelfvertrouwen

De wereld van Hot Wheels
De auto’s zijn de sleutel tot een wereld van Hot Wheels producten die allemaal op enaan elkaar passen. Van complete speelsets zoals garages, tot losse stunts, boosters en loopings waarmee kinderen hun baan zelf kunnen vormgeven. Maar van een speelgoedautootjes merk, is Hot Wheels intussen uitgegroeid tot een complete lifestyle. Met een multi-channel spelervaring biedt het merk games en apps voorspelcomputers en tablets, het heeft daarnaast een eigen kleding- en accessoirelijn.

Liefs,
Dhini

  
Volg jij mij al via Instagram, Facebook, Bloglovin, Youtube, Pinterest, Linkedin en/of Twitter?

  
Dit artikel bevat product(en) dat door bedrijf/merk is opgestuurd. disclaimer

Share
Previous Post Next Post

You may also like

11 Comments

 • Reply Luc van de Wiel

  Ik ben van de Matchbox en Dinkytoys generatie. Ik zou best wel weer jong willen zijn, als ik jouw artikel lees…
  Luc van de Wiel´s last blog post ..De koning op zijn troon

  20 June 2018 at 11:35
 • Reply Bryan

  Dat is nu is echt een deel van mij jeugd se… schitterend!

  18 June 2018 at 11:04
 • Reply Deb

  Wat een stoere auto’s, zal Djess vast veel plezier van hebben. Ik wist wel dat ze lang bestonden, maar nog niet zo lang.
  Deb´s last blog post ..Lancôme Teint Idole Blush stick

  17 June 2018 at 22:54
 • Reply nicole

  Ik wist niet dat hot wheels nog zo’n educatieve functie konden hebben zeg! Ik vind dat leuk om te lezen.
  nicole´s last blog post ..Kom, ik neem even een bosbad

  16 June 2018 at 08:54
 • Reply Laura

  Oh God! Uren heb ik gespeeld met die kleine autootjes. Brengt mooie herinneringen terug naar m’n kindertijd.

  15 June 2018 at 22:04
 • Reply Kool Family

  Mijn zoontje heeft een paar dingen van hot wheels en ik was er echt van overtuigd dat dit iets nieuws was “dat in mijn tijd niet bestond”. Fout gedacht dus en alweer iets bij geleerd!
  Kool Family´s last blog post ..Thibaultje en zijn twee scholen

  15 June 2018 at 19:04
 • Reply Hippiemeisje

  Ik merk dat ik er weinigen anderen vind als ik autootjes wil kopen voor mijn stiefdochter, ik vind dat best opvallend. Zelf had ik vroeger ook autootjes, maar ik weet echt niet van welk merk ze waren en of ze al van een of ander merk waren…
  Hippiemeisje´s last blog post ..Zonder inspiratie

  15 June 2018 at 16:49
 • Reply Chaya

  Mijn zoon heeft ook een collectie Hotweels. Hij kan er niet genoeg van krijgen. Het blijft leuk. Zelfs na 50 jaar.
  Chaya´s last blog post ..Hoe ik rouw ervaren heb

  15 June 2018 at 14:33
 • Reply Bianca Schrijft

  Zijn ze al zo oud. Ik heb er als kind ook best veel gehad (voor een meisje in de jaren 80) en Darda. Helaas heb ik ze niet bewaard, mijn man grotendeels wel. Ergens knaagt het of ik geen verzamelbare stukken heb weggegooid, of eigenlijk mijn ouders.
  Bianca Schrijft´s last blog post ..Kinderboekrecensie: Nevermoor Morrigan Crow en het wonder genootschap – Jessica Townsend

  15 June 2018 at 13:58
 • Reply Frederique

  Zo echt?! Ik zou nooit gedacht hebben dat het al zo lang bestond!

  15 June 2018 at 13:23
 • Reply Dennis van Houts

  Echte toys for boys! Maar zo te zien vermaken moeders zich er ook prima mee 🙂

  15 June 2018 at 13:01
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge