Follow:

My 1ste ervaring BV geven en tot nu toe

Voordat ik zwanger raakte, wil ik my baby met borstvoeding geven. Ik wil het meemaken en toen ik zwanger was van ons 1ste kindje, ben ik zeker dat ik borstvoeding geven. En …

Het is helemaal niet makkelijk zoals wat ik denk. Myn tepels zijn niet zo groot genoeg (niet tweweng naar buiten, snap wat ik bedoel), was het lastig Djess myn tepels pakken. En dus moest ik kolven. Oeiiii dat doet zeer zeg ..ok de kolfapparaat kan zacht en hard doen maar ik wilde zo snel en deed ik meestal iets hard en ik moest ongeveer kwartier op elke myn tweeling bergen. Maar voor Djess doe ik alles. Ja… ik wil BV geven punt. Na gekolf werden de top van myn bergen niet gelijk groot natuurlijk, bovendien moesten Djess en ik ook leren hoe. De suster in kraamkamer helpte of course maar toch als in eentje, dat is het niet easy.

Hoewel de top van myn bergens nog steeds zeer met die koflapparaat, wil ik nog steeds Djess BV geven. Thuis moest ik myn tweeling bergen van Chantal (de kraamzorg, best streng maar goed bedoel) afkolven. Beide tweeling bergen tegelijk afkolven (ongeveer 15 minuten), omdat Djess en ik nog niet zo goed deden. Daarna myn melk in fles doen en gaf aan Djess maar dan nog te weinig dus Djess kreeg xtra melk uit de winkel.

Elke dag kolven…kolven…(dat echt zeer ….hou niet van, beter door Djess) maar Djess kon nog niet zo goed de top van myn bergen pakken. En soms na afgkolfd deed ook aan Djess….aaaaaw dat deed echt zeer. Ik voelde dat van boven tot teen. En elke 3 uur BV geven. Elke keer aaaaw…(in het begin). Maar ik wil zo graag BV geven en dus ik ga gewoon door. Hier Djess….goed pakken lieverd….goed zo…Djess! De kraamzorg Chantal is streng maar ik snap het wel want dat is goed bedoel. Ik zei tegen Arjo …. eentje bij eentje ja…dat deed zeer maar Chantal zei….Nee…myn beide tweeling bergen afkolven! Nu als terugdenken…echt goed van Chantal en ook ik en Djess natuurlijk 😀 anders lukken wij niet.
En Chantal liet mij weten hoe Djess de top van myn bergen goed kon pakken, als ik twijfel dan vroeg ik aan haar is goed of niet.

En nu is Djess bijna 11 maanden en heeft al 4 tanden en ik geef nog steeds BV (met plezier en geen spijt van) en Djess is ook gek op 😀 Het valt met die tanden (ik was bang dat doet zeer), Djess bijt niet behalve als Djess in slaap gevallen dan doet wel beetje. De houding is nu veranderd (niet altijd liggen), maar met allerlei houding, zitten…tot staan. Ja… soms sta Djess tijdens BV :baby: en kijk raar naar myn tepels (Djess denk..ik drink via deze ding)..hi…hi…zelf griniken. Als tijdens BV op myn schoot zitten/staan, kan ik heerlijk zijn voorhoofd kussen. Maar soms beweeg Djess tijdens BV..dat best lastig. Wel hebben wij lol samen hi…hi…he Djess!

Myn plan tot 1 jaar BV geven dus ik hoop dat wij sterk zijn en easy to stop. Myn lieve man heeft over informatie over borstvoeding gevonden.

Ik heb geen spijt van, juist blij dat goed gelukt ishoewel myn tweeling bergen niet zo stevig meer, zakken naar beneden.

Ben je plan van om BV te geven? of Hebben jullie ervaring met BV?

Share
Previous Post Next Post

You may also like