Follow:

Persoonlijk : blaasontsteking (hoop voor laatste keer)

IMG20220407140853

Hoi..hoi..! Lange tijd blog ik niet meer persoonlijke blogpost want mij blog nu meer naar allerlei dingen. Persoonlijk blog is minder omdat geen om te vertellen. Maar nu wel want ik wil even kwijt. Long long time ago toen ik nog in mijn land woonde, ik was toen jong, ik weet het niet meer precies hoe oud was ik toen ik voor alle eerste keer blaasontsteking (wij noemen “Ayang ayangan”) had. Tijdens plas, deed erg zeer, niet normale en ik durf het niet aan mijn ouders te vertellen. Ik weet het ook niet hoe of met was dat het over was. Vandaag meer over blaasontdekking. Lees je meeOngeveer 11 of 12 jaar geleden kreeg ik weer blaasontdekking maar toen die tijd heb ik 2 of 3 dagen naar de dokter toe gegaan en kreeg antibiotica. Dit jaar om precies te zijn vanaf zaterdag heb ik blaasontsteking. Nee.. Deze keer ga ik niet gelijk naar de dokter (stupid als nu terug denken). Ik Google en er zijn blijkbaar blaasontsteking tableten/capsules bij drogisterijen dus ik gelijk een van eigen merk drogisterij kopen. Ik heb ook gelijk cranberry tableten gekocht, ook van eigen drogisterij merk. Volgens beschrijving moest ik 4x capsules per dag en de cranberry tabletten 3x per dag. Dat is wel veel, vind ik want ik hou niet van pillen, bah! Goed ik wil snel weer gezond, geen zere tijdens plassen. Ik merk af en toe iets minder zeer maar weer en ik krijg ook nog koorts erbij en rillingen. Echt verschrikkelijk en dus nam ik paracetamol zodat de rillingen en koorts is minder. Het helpt wel en ook minder zeer als ik plas maar zodra de paracetamol niet meer merk ik mijn lichaam wordt weer korts en nu extra hoofdpijn erbij maar toch ga ik mijn urine nog niet naar de dokter brengen. Want als paracetamol (1 paracetamol) erbij neem, dan voelde ik stuk beter. Op vrijdag voelde ik me ook stuk beter, yes..heel erg blij daarna heb ik gelijk dit dat te doen. En loop van de middag werd mijn lichaam erger: koorts, rillingen, hoofdpijn, zere als plassen (ook als paracetamol 1 slikken), onderrug, spierpijn, opgeblazen buik. Oh…neeeeeeee ik huil en ik riep mijn moeder (ja vanaf klein als ik verdrietig/happy roep ik altijd mijn moeder). IMG20220407090229 Volgend informatie op Google dat de blaasontsteking ongeveer binnen5 dagen voor bij was. Nope, bij mij niet en ik heb natuurlijk ook nog meer informatie zoeken dan staat veel drinken alle eerste, cranberry sap (puur/bio), karnemelk, thee, azijn (die heb ik niet gedaan), baking soda met lauw warm water (deze heb ik twee keer gedaan). Ik merk dat juist mijn buik ongerust wordt dus ik drink dat niet meer. Mij man zei toen op vrijdag…naar de dokter of niet. Wij waren twijfel want S`morgen zag je beter uit en ik voelde me ook stuk beter. En toen het is weekend, wij probeerden de huisarts te bellen om alleen de urine in te leveren maar zo druk. Volgens mijn man mocht ik 4-6-8 per dag paracetamol slikken. Oh neee! Ik wil niet maar tja ik wil snel beter. Dus Ik slik in de avond 6 paracetamol, niet achter elkaar. En wat verschrikkelijk. Ik kots bijna. De volgende dag slikte ik al 4, en moet nog twee te gaan dan ga ik in avond doen. Dat was mijn planning maar ik besloot om paracetamol niet te slikken. ik ben eigenwijs en ik wilt echt niet slikken. Die paracetamol maakt mij juist trauma om die te slikken. Want ik kan niet meer tegen (bijna kots en helpt verder ook niks). Laat maar koorts, komt maar op de warm. Laat de warm maar er uit. Waarom wil ik niet meer paracetamol slikken, mijn mond smaak raar, ge geur als ik plas, oh bah echt verschrikkelijk. Midden in de nacht werd ik wakker en ik masseer mezelf mijn nek, handen, armen, vingers zodat alle wind in de lichaam eruit. Het rillingen, koorts stuk minder. Het helpt gelukkig beetje wel. Naast Googleen zocht ik ook op youtube over ballsonstekking en terecht op deze channel en deze channel en deze channel
Maandag leverde de urine en het resultaat ja…blaasontdekking. Ik krijg antibiotica 2 capsules per dag tot de capsules op is (in de morgen en avond). Ik voel me nog steeds koorts en hoofdpijn, vooral die koorts en hoofdpijn. En mijn mond bah…heel rare smaak (zieke smaak). De zeer tijdens plassen voel ik nog wel maar niet zo erger. Please ik wil gezond..gezond, gezond!
Ik drink nu water, antibiotica, karnemelk, warm thee, cranberry sap (bio/puur). Nu heb ik nog koorts, hoofdpijn (de hoofdpijn net als elektrische prikkeldraad) en opgeblazen buik. Gelukkig kan ik weer poepen laten en af en toe boertje laten. Ik merk dat heb ik een paar dagen niet gedaan. Ik hoop dat ik snel beter wordt want dit is veel te lang om weer gezond te worden. Echt niet leuk. Echt verschrikkelijk om mee te maken. Ver weg…ver weg…VERRRRRRRRRRRRR WEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEG. Nu achteraf hebben wij echt spijt dat wij 2 of 3 dagen gelijk dokter belden zodat antibiotica krijgen. Echt spijt! Maar spijt altijd achteraf komt. Ik wil niet meer make. Hopelijk deze voor de laatste keer. Dus…als je blaasontsteking zou ik zeggen, ga naar de dokter je urine laten onderzoeken. Dat was het persoonlijk blogpost. Ik hoop dat volgende persoonlijk blogpost is happy.

GEZOND, GEZOND..GEZOND..Ik ga deze blijven zegen zodat snel weer gezond.
Liefs, Dhini
Liefs,
Dhini

Share
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge