Follow:

Selamat makan : Plencing terong atau Chinese kool

Een tijde terug heb ik weer contact via facebook met mijn vrienden/vriendinnen. En ook lieve mensen van vroeger zoals mbak Puji (niet zo actief, me too), Dirk (helaas zijn facebook bestaat niet meer, misschien heeft hij geen tijd meer, geeft niet, vind niet zo erg), Komang (Artikel terug lezen)

Heel weinig chat ik met Komang en toen vroeg ik haar voor resep van plencing kangkung maar kangkung in Nederland is niet zo aantrekkelijk uit dus ik heb met andere groenten geprobeerd en het was best lekker. Dank je wel Komang voor de recept Houd je van pittige gerechten..hier is aanraders….shuaaaahhhhhhhhhh!

Terong ungu! Pedeesss!
Pedeeees sekali
Bumbu :
– 5 of 10 Cabai rawit/chili peper (dat hangt van je af)
– half tl terasi (garnalen pasta)
– half tl zout
– half/klein beetje jeruk limou (kan ook citroensap uit fles of vers)
– 2 el olijolie

– Terong Ungu (Aubergine)
– Chinnese kool
– Andere groenten zijn mogelijk.

Bereidingswijze :
– Voor bumbu..oelek alle ingrediënten en pres de citroen…mengen. Voeg olie als laatste toe. Daarna meng deze bumbu met gekookte of gebakken groenten. Goed gemengd. Klaar

– Voor Chinese kool heb ik ze gekookt. Gieten en afkoelen.
– Alle bumbu goed oelek dan mengt direct met Chinese kool. Samen met warm nasi putih, kroepoek en het kan ook met gebakken kip….heerlijk pedes!

Het was te pedes want de cabai rawit 15 stukjes…shuaaaaah! maar wel lekker

– Voor terong ungu – Snijd ze in stukjes en dan bak ze goed. De bumbu mengt gelijkt met gebakken terong en geeft daarna olijfolie…meng goed. Lekker samen met warm nasi, kroepek en het kan ook met gebakken kip.

Ik heb deze maar ongeveer 8 cabai rawit en ik vind het minder pittig! Ander keertje ga ik meer dan 8 cabai rawit.

Selamat makan!

Share
Previous Post Next Post

You may also like