Follow:

Some smell of parfumes/geurtjes


Van de geur komt je alle herinneringen terug. Het kan geur van de parfumes, geur van food, van natuur etc. Ik heb een paar parfumes die als ik ze ruiken, herinner ik me van de momenten.

Toen ik alle eerste keer op vakantie buiten Nederland was naar Samos eilandje (2004). Ik nam Jill Sander Sun parfume mee incl. de shower & Shampoo tube mee. Daar gebruikte ik ze daar elke dag. Heerlijk geurtje is dat! Echt zomer geurtje. Als ik hem nu ruik, herinner ik me dat ik op Samos ben geweest. En toen ik naar Kreta op vakantie, nam ik weer deze geurtje. Dus als ik weer naar Griekenland of eilandjes van griekenland ga, zal ik Sun parfume meenemen met de bedoeling om naar griekenland te denken.

De andere geurtje was van Dior Sweet Sun. Deze geurtje deed me aan Yogyakarta denken (2006). Vandaar ga ik deze geurtje niet opmaken. Als ik hun mis, ruik ik deze geurtje en dan gelijk skypen (nee hoor). Af en toe ruik ik deze geurtje.

De derde was Pure Poison Dior. Deze geur denk ik aan my Nederlandse school hier in Dordt. De geur is heerlijk voor in de winter (voor mij persoonlijk) en Ik gebruikte hem vaak in de winter/herfst en op die seizoen zat ik nog op de school om Nederlandse taal te leren.

Ik heb eigenlijk andere geur die de herinneringen terug naar boven, niet van parfume maar geur van regen (nat aarde). Als ik die ruik, denk ik aan September en in de kos2xan (complex studenten huurkamers) in Yogyakarta.

Welke geur/parfume roept bij jou een herinnering op?

Share
Previous Post Next Post

You may also like