Follow:

Urtekram Soft Wild Rose Body Wash & Body Lotion

2021-Urtekram11a

Hoi..hoi…! 1 november vieren we weer World Vegan Day! De veganistische leefstijl wordt alsmaar populairder. In het Deense dorpje Mariager is veganistische lichaamsverzorging al decennia heel vanzelfsprekend: daar wordt sinds de jaren zeventig gewassen en gesmeerd met de plantaardige producten van Urtekram Nordic Beauty. Bijna 50 jaar later staat het merk nog altijd voor dezelfde normen en waarden: natuurlijke en eerlijke producten voor iedereen.Van kruidenwinkel naar wereldwijde distributie
In de jaren zeventig, in een tijd waarin men langzaam steeds milieubewuster wordt, start in het hart van Kopenhagen een klein kruidenwinkeltje dat uitsluitend biologische en natuurlijke producten verkoopt. Ondanks de toenemende interesse in biologische producten, zijn er slechts een aantal winkeliers die zich eraan durven te wagen. Urtekram’s producten blijken een succes en het merk wint langzaam maar zeker ook aan bekendheid buiten de milieubewuste groep klanten. De groei zette door naar de rest van Denemarken en ook snel volgde de rest van Scandinavië. Tegenwoordig verkoopt Urtekram Nordic Beauty haar producten in winkels over de hele wereld. Met respect voor mens, dier en planeet Het merk is nooit afgeweken van hun natuurlijke en biologische producten: tot op de dag van vandaag zijn alle Urtekram Nordic Beauty producten vegan, dierproefvrij en biologisch. Urtekram gelooft in de kracht van de natuur, en teruggeven aan de natuur. Een overtuiging die aansluit bij de veganistische leefstijl. Het merk neemt haar verantwoordelijkheid niet alleen door uitsluitend natuurlijke producten te ontwikkelen, maar ook door het gehele bedrijf zo milieuvriendelijk te maken. Zo bespaart het hoofdkantoor en de fabriek enorm op energie en maken zij gebruik van plantaardige verpakkingen van suikerrietafval, dat juist CO2 absorbeert in plaats van uitstoot.

De producten dragen allemaal de Ecocert COSMOS en Vegan Society certificeringen. In het gehele proces komt dus geen enkel dierlijk product te pas en alle ingrediënten worden uit plantaardige bronnen gewonnen. Zelfs het hyaluronzuur, dat vaak wordt gewonnen uit de kam van de haan, wordt gemaakt van natuurlijk gefermenteerde bacteriën. Ook maakt het bedrijf gebruik van hun eigen vorm van certificering: om geaccepteerd te worden als een leverancier van Urtekram, moeten zij een gedragscode tekenen die is gebaseerd op de richtlijnen vanuit de Verenigde Naties en regels bevat met betrekking tot onder andere mensenrechten, anticorruptie en milieubelasting.
*persbericht

2021-Urtekram11aa Een paar weken terug heb ik 2 producten uit Urtekram Soft Wild Rose collectie uitgetest, lees je hier terug. En vandaag twee body producten namelijk body wash en body lotion.

Body Wash zit in een tube met een handige klikbare systeem. Het ruikt lekker zacht naar roze geur en het schuimt voldoende. Na gedoucht voelt mijn huid lekker zacht aan daarna breng ik de Body Lotion aan. De lotion heeft ook een handige pompsysteem daardoor makkelijk te doseren hoeveelheid heb je nodig. De lotion is vrij vloeibare en heel zachte lotion. Het smeert daardoor makkelijk aan en trekt snel in. Mijn huid voelt heerlijk zacht en glad aan. Beide producten bevat onder andere aloë vera en sheaboter. De producten zijn echt heerlijk. Urtekram Soft Wild Rose collectie bestaat uit acht producten, waaronder shampoo, conditioner en body wash, en is beschikbaar bij Holland & Barrett

Sinds de oprichting in 1972 is het Deense Urtekram Nordic Beauty altijd dichtbij haar normen en waarden gebleven: vegan, natuurlijke en eerlijke producten voor iedereen.

Liefs, Dhini

   Volg mij via Instagram | Facebook | Bloglovin | Youtube | Pinterest | Linkedin | Twitter ?

Dit blogpost bevat product(en) dat door bedrijven/merken/webshops is opgestuurd. disclaimer | privacyverklaring.

bevat affie links
Share
Previous Post Next Post

You may also like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge