Follow:

Van druk naar ontspannen!

Untitled
Bron: Pixabay (vrij te gebruiken)

Ken je dat? Het combineren van een druk gezinsleven of ambitieuze carrière met het huishouden, weekendjes weg, bioscoopbezoekjes, drankjes drinken op het terras en quality time met je geliefde en vrienden? Dat zijn een hoop ballen om hoog te houden! Hoe leuk de afspraken ook zijn, de drukte kan uiteindelijk oplopen tot stress. Hieronder volgen 5 tips om je leven in balans te houden.

Tip 1: Me-time

De eerste stap naar balans is een stapje terugnemen zodat je de tijd hebt om te voelen. We zijn vaak zo druk dat we niet bij ons lichaam en gedachten stil staan. Wat geeft je lichaam aan? Keer naar binnen en ga rustig eens alles stapje voor stapje af. Er ontstaat op dit moment ruimte om iets te ondernemen en verder te gaan. Als je je onrustig voelt, is het een goed idee om je gedurende de dag meer te focussen op je ademhaling. Adem in door je neus en adem uit door je mond. Doe dit kalm, forceer niets en herhaal gerust 15 keer of totdat je je rustig voelt worden. Een meditatiekussen kan je helpen om in de juiste houding te komen en je volledig bezig te houden met het moment zelf.

Tip 2: Voedingsstoffen

Wat we eten en drinken bepaalt een heel groot gedeelte van wie we zijn. Probeer geraffineerde suikers, alcohol, sigaretten en e-nummers te vermijden. Eet voldoende groenten, fruit en eiwitten zodat je lichaam de juiste processen in gang kan houden. Drink voldoende water, ons lichaam bestaat voor 70% uit water en een heleboel processen zijn afhankelijk van water om soepel te blijven verlopen.

Tip 3: Sunday checklist

Zoek een dag of dagdeel uit waarin jij je kunt opladen voor de dagen die komen gaan. Lees een goed boek, ga lekker lang douchen en gebruik een maskertje achteraf, koop een lekkere unieke thee (of combineer alles!) en geniet van ieder moment. Zorg ervoor dat je echt in dit moment leeft. Nadat je een douchebeurt hebt genomen, smeer je jezelf wat steviger in met bodylotion dan je normaal gesproken doet. Het masseren zorgt ervoor dat je je ontspannen gaat voelen.

Tip 4: Volg een yoga les

Yoga slaat de brug tussen lichaam en geest en is al lang niet meer zo zweverig als sommige mensen nog denken! Een yoga les volg je thuis, op de sportschool of bij een yogastudio. Je hebt duizenden yoga stijlen, want inhoudt dat er altijd een stijl voor jou is. Het fijne aan yoga is dat je niet in een bepaalde fitte status hoeft te verkeren, het is voor iedereen geschikt. Als je thuis aan de slag wilt, is een yogamat kopen een van de eerste dingen die boven aan je lijstje staat. Je redt het niet op de vloer of met een handdoek. Een mat geeft je ondersteuning, grip en zorgt ervoor dat je geen koude voeten krijgt. Start een YouTube kanaal als Yoga With Adriene of een smartphone app zoals Daily Yoga en bouw je eigen yoga practice.

Tip 5: Go outside!

Het is zo belangrijk om lekker naar buiten te gaan op een dag, het geeft je de nodige buitenlucht en beweging die wij allemaal nodig hebben. We maken door de buitenlucht het stofje serotonine aan wat ervoor zorgt dat we ons goed voelen. Only happy vibes!

Wat is jouw beste tip om te ontspannen?

  
Volg jij mij al via Instagram, Facebook, Bloglovin, Youtube, Pinterest, Linkedin en/of Twitter?

  
Dit artikel geschreven door gastblogger disclaimer

Share
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Verena

  Goede tips! Ik vergeet nog wel eens te ontspannen. Ik ga je tips dus zeker gebruiken!

  18 June 2018 at 16:06
 • Reply Kimberly

  Goede tips! Ik heb alleen het geduld nooit zo om aan Yoga te doen. Maar even een frisse neus halen, een boek lezen en met vrienden erop uit helpen bij mij altijd goed.
  Kimberly´s last blog post ..NBFM Update | Lang leve de chocolade en wijn

  18 June 2018 at 09:20
 • Reply Armande

  Als ik het te druk heb gehad, werkt het voor mij het beste om naar buiten te gaan. Ff bijtanken bij de bomen en zo.
  Armande´s last blog post ..Favoriete edelsteen kralen en zoetwaterparels – niet verder vertellen!

  17 June 2018 at 19:20
 • Reply MC Kleuver

  Ik heb eens zelf een yoga-oefening geprobeerd thuis, maar kwam er al snel achter dat ik niet zo lenig ben, haha.

  17 June 2018 at 13:10
 • Reply nicole

  Bij mij helpt hardlopen meestal wel. Daarna ben ik dan een boel stress kwijt.
  nicole´s last blog post ..Lidl green bag: alternatief voor plastic zakjes voor groente en fruit

  17 June 2018 at 09:01
 • Reply Lipstickencupcakes

  Pfff ik vind ontspannen sowieso lastig de laatste tijd. Ik werk naast mijn afstuderen en stage gemiddeld 30 uur in de week ?

  16 June 2018 at 23:53
 • Reply Girls-things

  Fijne en goede tips. Me time is inderdaad belangrijk!
  Girls-things´s last blog post ..Sportieve outfit @ Santa Monica pier !

  16 June 2018 at 12:06
 • Reply Jeanine

  Wandelen en thee drinken helpen mij altijd. Of een sauna dagje!
  Jeanine´s last blog post ..Kletspraat #9 zes maanden update over werk, kinderen en had ik al werk gezegd?

  16 June 2018 at 11:26
 • Reply tamara

  Heerlijke tips ik ga altijd even een stukje wandelen of een kopje thee drinken
  tamara´s last blog post ..Fotodiary van de Citytrip Würzburg in Duitsland

  16 June 2018 at 11:01
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge