Follow:

Wat schandalig!

Vanmorgen heb ik met mijn oude zus video skypen. Ze zat op haar dochter te wachten en daar is er wifi. Na geklets met mijn oude zus dan belde ik mijn moeder die nog bij mijn oude zus`s house.
Untitled

Ik vroeg haar hoe was de reis? Ging het goed?!
Mijn moeder vertelde mij dat ze niet lekker voelde na lange reis (alleen snap ze niet waarom toen in Nederland kwam, voelde ze heel goed). Ik snap ook niet.
Mijn moeder vertelde mij dat het niet zo goed in Jakarta. De medewerker daar zei tegen mijn moeder dat mijn moeder geen ticket naar Jakarta-Yogyakarta. Super raar want daar staan Amsterdam-Jakarta en Jakarta-Yogyakarta of ze kunnen niet lezen. Gelukkig durfde mijn moeder dat zeggen. En ze maken mijn moeder moeilijk met de koffer. Ze zei dat te veel kilo is! Als te veel kilo vanaf hier kunnen niet de koffer meenemen. Omdat geen ticket Jakarta-Yogyakarta en te veel kilo (eigenlijk niet te veel, precies goed de kilo) moet mijn moeder betalen 400.000 rupiah (ongeveer 40 euro). En de papier die in de koffer hangen (papier bewijs koffer van KLM) heeft die medewerker gescheurd omdat niet goed/nodig. Ze hangen nieuw papier bewijs en gelukkig bewaar mijn moeder de bewijs papier die van KLM nog. Mijn moeder zei dat ze maar 100.000 rupiah en ze/hij zei …daar zijn nog een paar rupiah tegen mijn moeder. Mijn moeder zei…dit geld voor openbaar vervoer. Hoe kan ik terug naar huis als ik geen geld heb. Wat schandalig zeg! Met glimlach in hun gezichten nam ze geld 100.000 rupiah van mijn moeder daarna ging mijn moeder naar de gate waar ze moest.

Als mijn moeder durfde niks te zeggen, denk ik dat mijn moeder 400.000 rupiah ging betalen. Gelukkig durfde ze wat te zeggen. Alles wat mijn moeder nodig hebt, is al compleet voordat naar Nederland en natuurlijk voor terug ook. Echt schandalig…! Irritant dat soort dingen nog steeds gebeuren.

In Yogyakarta vroeg de medewerker waar de papier die in de koffer hangen en vroeg of mijn moeder bewijs hebben, Mijn moeder liet de papier die van KLM geven en dan mocht mijn gelukkig naar buiten. Om 11 uur snacht kwam mijn moeder veilig thuis met alles bij mijn oude zus`s house aan.

Na haar verhaal gehoord…ik vind echt schandalig wat mensen die daar werken. Verschrikkelijk gedrag zeg die mensen.

In Jakarta had ik ook meegemaakt (anders zoals mijn moeder meegemaakt). Daarom wilde ik niet in eentje naar Indonesië vooral via Jakarta vliegen. Bleh…!

Share
Previous Post Next Post

You may also like