Follow:

018 Myn zusje viel bijna in de put

gendong (indonesische taal) : rug dragen
ais (Soendanese taal) : baby/klein kinderen dragen

Ik ga verder met my verhaal :klik:

Als onze moeder druk was, pasten wij (myn oude zus 8 jaar en ik 6 jaar) op onze zusje. Myn oude zus droeg onze zusje met samping (batik). Dan konden wij buiten spellen. Wij noemen di gendong of di ais (soendanesse taal).

Achter ons huis was er put..best diep…die put is tussen de huizen dus weinig ruimte maar voor een persoon kon wel langs lopen. Wij liepen vaak langs die put als wij naar andere kant wilden spelen. En toen was er een jongetje (iets ouder dan ons leeftijd)… ik wist niet meer hoe oud onze zusje was toen het gebeurde (ik lette het niet op!), viel onze zusje bijna in de put. Gelukkig kon my oude zus onze zusje met snelle refleks vasthouden. Anders….. :rolloog: oeh….! Wij waren allemaal geschrokken (die jongen ook natuurlijk). Die jongen rende snel weg. Wij gingen snel terug naar huis, gelukkig vlakbij..nog in de buurt.
Thuis vertelde myn oude zus aan onze vader. Myn vader was kwaad :kwaad: en zocht die jongen en bla…bla…met grrrrr stem. Sinds die accident durfde niet meer die jongen rare dingen doen. Tot nu toe heb geen flauw idee hoe was gebeuren per ongeluk of met stoute dingen die jongen deed. En myn oude zus herinneert ook niet meer hoe allemaal kon gebeuren.

Share
Previous Post Next Post

You may also like