Follow:

De beslissing

2 weken geleden kreeg Ik sms van myn oude zusje “Teh, Kan je altsjeblief onze mom`s tongpes (afkorting kantong kempes of empty wallet (PINpas) zeg maar) invullen?” Schame me wel! Vorige maand heb Ik aan myn moeder verteld dat Ik vorige maand (maart) niet geld kon sturen vanwege myn shopaddict 😀 . Ik probeer elke maand een zero zero te sturen. En myn moeder zei “Als je het nog niet had, hoefde je niet te sturen. Geen probleem! Ok!” “Ja bu (mam), Ik wilde eigenlijk sturen maar op dit moment is het te weinig, hoop volgende maand” zei Ik toen. Ik denk dat myn moeder niet zo veel meer hebt en daarom stuurde myn oude zus met de bovenste bericht. Maar myn salaris is binnen op 25ste dus stuurde Ik myn oude`s sms terug “Kan ff geduld tot 25ste?” sms ontving weer “Its Ok teh!”

Vorige week van deze maand zag Ik myn salaris al binnen. Dus nu tijd voor familie en zonder twijfel stuurde Ik gelijk naar hun, hoewel myn salaris maar drie zero zero, Ik heb alles gestuurd, twee zero zero voor myn moeder en een zero zero voor myn oude zus als dank wat ze voor onze ouders heeft gedaan. Het is niet zo veel, gewoon voor iets leuk kan kopen voor myn nichtje, neefje ofzo.
En nu heb Ik maar een zero zero (van vorige maand). Maar Ik ben echt blij dat Ik het heb gestuurd 🙂 En Ik denk dat myn beslissing niet verkeerd is en Ik voel me heerlijk dat Ik het heb gedaan. Ze zijn blij en Ik ook.
Myn lieve man vind soms erg wat Ik heb gedaan (dat begrijp Ik wat hij vind). Hij zei “Je hebt hard gewerkt”. En je stuurt het alles, want hij vind dat Ik niet wat leuks voor myzelf kan kopen. Maar als Ik kijk naar myn leuke spullen die nu Ik heb, vind Ik niet erg en denk dat volgende maand (andere keer) kan Ik toch kopen.

Soms is het makkelijk om de beslissing te nemen maar soms is het moeilijk. Toch!?
Maar als voor familie Ik denk toch makkelijk om de beslissing te nemen. Ik doe graag voor myn familie zolang Ik kan.

Ik moet andere baan zoeken (solliciteren, weer!) met meer salaris, dan Ik kan iedere maand geld naar myn familie sturen.

Fijne dag allemaal

Liefs,

Share
Previous Post Next Post

You may also like