Follow:

Djess 14 maanden en nieuw kapsel

Vandaag is Djess 14 maanden. Er zijn veel gebeuren in zijn leven en ook voor ons. van niet leuk, redelijk tot leuk dingen hebben wij meegemaakt.

Afgelopen weken….

Over eten
Djess eet best goed broodje. Ok…nog niet hele slice broodje maar toch een paar stukjes heeft Djess gegeten. Toch echt goed van hem. Ja…elke keer liet ik op zijn bord een broodje…met gesmolte kaas, wolken chocola, smeerchocola. En ik geeft elke dag water drinken, en volle melk. Djess is gek op beide dus op eettafel zijn er 2 bekertjes..1 melk en 1 water. En elke ochtend voordat naar bed drink Djess avondpapje (heel vloeibare dus soort melkavond). Na eten meestal krijg Yoghurt dus morgen, middag en avond. Soms met gemalen fruit, bijv. banaan. Savond eet Djess dezelfde net als ons maar helaas niet alles opgegeten of misschien my eten niet lekker 😀 dus wij geven extra uitpotje. Verder eet Djess andere lekere dingen eten zoals croisantje, chocomuffin, chocokoekje, soepstengel, gebakken van oma en meer. Alleen fruit eet Djess nog niet zo veel..alleen banaan…maar logisch als thuis niet zo gevarient fruit hebben.

Oja…BV wordt minder…toen nog 2 tot 3 keer overdag en savond krijg alleen maar als naar bed gaat. Dan 1 keertje maar. Als Djess BV vraagt, zei ik …nee Djess…wij gaan bijna eten of ik geef Djess hapje of koekje. Dan vergeet hij en verder spelen. Djess begrijpt dat. Zo…goed he van hem..ben erg trots op hem en ook mij zelf 😀 Ja… ik moet ook sterk zijn. Eerlijk vind ik het leuk af en toe BV geven en gelukkig is de laatste tijd ook minder en dat is toch de bedoeling. Meestal `s nacht vraagt Djess BV en toen gaf ik gewoon maar nee…niet meer…ik zei tegen Djess…nee..Djess …strak om half zes en ja hoor om half zes werd Djess wakker en huuuu huu… BV…ok half zes mag BV! Soms proteesterde Djess maar de laatste tijd niet meer. Echt goed van hem! Trots Djess ma en pa op je. Oja… als Djess BV vraagt, geven wij zijn bekertje (water). Djess keek en huaaaa…(Ik wil niet water…ik BV!). Als Djess niet wilt drinken dan niet..en een paar minutjes later…glekgek…glekgek…drink Djess water uit zijn bekerjte en dan tikt mij en geeft die bekertje …en ik geeft naar zijn mondje en Djess drinkt weer. Djess wilt laten zien..kijk ma…ik drink water. Dan terus slapen tot BV tijd om half zes. Grappig is dat he! En nu als ik huuuuhuuu hoor, geef ik Djess zijn bekerjte dan drink hij.

Over slaap
Middagdutje is maar 1 keertje de laatste tijd behalve als echt echt moe dan 2 keren maar dan niet zo vaak. Geen vaste slaaptijd. Soms half elf heeft Djess slaap of tijdens lunch, of half 2. Dus elke dag anders. Wat minder leuk is als `s avond….om 8 uur naar bed en meestal BV tot Djess slaap gevalen (niet goed manier, i know). Dan half tien wakker..huuuuaaa bang in eenjte slapen. Soms werd lastig…elke minuutjes wakker..wij konden niks doen of genieten van avondtijd. Maar de laatste dagen slaapt Djess best aardig. Djess wordt wakker half elf dan pa ook naar bed en lekker verder slapen tot Djess heeft dorst.

Over andere dingen
Sinds Djess kan staan, ga Djess in de badkamer douchen. Djess`s woordenschat is nog niet zo veel…dus wat doet Djess dan…wijs met zijn vinger en zei…hu….uh…eh…da…huuuuu! hihi…. 😀 soms het lachen maar soms vervelend want begrijp ik niet wat Djess bedoel. Als wilt naar buiten, wijs Djess de deur en pakt zijn schoentjes. Djess brengt terug zijn schoentjes waar die moet liggen.

Vanmorgen vroeg..trekte Djess myn vinger om mee te gaan. Djess wilde niet verder slapen, gelukkig was om half 7 of 8. En Djess zag zijn avonmelk en drink Djess op.

Oja…in het weekend kijk Djess samen met pa naar bumba via computer. Als Djess Bumba muziek hoorde of ik zing, kijk Djess naar de TV. hi…hi…grappig :hihi: Wat leuk om te zien is, Djess`s gezicht zo stralend als Bumba ziet op TV of computer.

Op my vorige blogpost vertelde dat Djess kaal gaat worden maar toch maar niet. Djess vond helemaal niks bij de kapper. De hele tijd tijdens knippen…huilend! Djess zat op my schoot, niet op special stoel zoals andere kinderen. Wij vonden het beste en de kapper ook.

Share
Previous Post Next Post

You may also like