Follow:

Kledingitem nr. 1: de spijkerbroek

 photo 7okt2014SmartphonehoesjeNL_zpsa0980c28.jpg
De spijkerbroek: hij komt voor in allerlei verschillende kleuren en maten. Er is de boyfriend, boot cut, skinny, slim, tapered, straight, narrow bottom, low waist, anti-fit en flare. Welke vorm het meest populair is wisselt met de tijd. Zo was de jeans met wijde pijpen in de hippietijd heel populair, terwijl het een paar jaar geleden de skinny was. Wat maakt de jeans dat we er altijd op terugvallen?

Staat bij alles
Een van de redenen is dat het bij zo’n beetje alles staat. Een simpel wit topje? Jeans erbij. Een leuk rood vest? Jeans erbij. Bloesje met bloemenprint? Jeans erbij. Vandaar ook dat we standaard een spijkerbroek in onze kledingkast hebben hangen. Het zegt ook iets over hoe jij bent. Gevangenen in Amerika mochten geen riemen dragen omdat ze het als wapen konden gebruiken of zichzelf konden ophangen. Toen namen hiphoppers het over en werd het mode om hun broeken zo te dragen. Hippies droegen het juist met wijde pijpen. Dat deed men in de jaren zestig massaal.
Ook door het gebruik van accessoires bij je jeans laat je zien wie jij bent en maak je het persoonlijker. Draag bijvoorbeeld een sjaaltje als riem (bind het bij elkaar en trek het door de lusjes aan je broek). Laat je telefoon nochalant uitsteken uit je broekzak met een leuke Sony Xperia C3 cover of neem juist een iPad 4 hoes mee passend bij je sjaaltje. Draag er een leuk horloge bij en kijk voor een paar gave All Stars. Ze hebben een paar hele stoere in denim, zoals de Hi Navy.

Denim in allerlei varianten
Spijkerstof vinden we natuurlijk niet alleen terug in jeans. Denim is tegenwoordig in zo’n beetje alles te vinden: jasjes, jurkjes, rokjes, hoedjes en schoenen zoals die van All Stars. Combineer het ruwe van spijker met het zachte en liefelijke van satijn. Wat dacht je van een roze zacht satijnen jurkje met een spijkerjasje erop? Doe daar dan een klein wit horloge bij en een witte tabletcover. Dat staat heel sjiek. Een witte Galaxy Tab 3 is al luxe en sjiek. Doe daar een wit leren Samsung Galaxy Tab 3 7.0 hoes omheen en iedereen denkt dat je uit ’t Gooi komt.
Of ga voor een spijkerjurkje (lekker warm voor in de winter!) met een dikke panty, donkerleren laarzen, een bruinleren horloge en een zwarte nette blazer. Het is met bijna alles te combineren.

Superaccessoires
Een sjaaltje bij je spijkerjack is al leuk om gewoon als accessoire te dragen, maar het is ook heel handig. Je kunt het namelijk perfect gebruiken om een uitgewassen plek in je spijkerjack enigszins te verbergen. Zo ook met een grote, leren tas. Draag je een jurkje? Trek daar dan een vestje over aan. Dat verbergt ook al een hoop. Daardoor gaat je kledingstuk veel langer mee.

Dit artikel is geschreven door Naomi

Share
Previous Post Next Post

You may also like