Follow:

024 De baby sitter stopt

Kakek : opa
Nenek : Oma
Pak (afkoring van bapak), Mas : aanspreek titel voor mannen met namen of zonder namen

Toen de schoolvakantie kwam, ging ik naar myn nenek & kakek logeren hoewel myn oude zus meestal bij de zus van myn kakek logeerde. Als niet naar kakek, nenek, gingen wij meestal naar Yogyakarta. In Yogyakarta woon de oudste broer van myn vader (Pak Dul of mas Dul). Pak Dul en zijn vrouw hebben 6 kinderen : 5 meisje en 1 jongen. Hun kinderen heeft eigen taak en elke dag dezelfde taak zoals de oudste dochter kleerwassen en strijken, de tweede kookt enzo.

Wij gingen meestal naar Yogya met de trein. De trein vertrok om 08.00 en in Yogya om ongeveer 16.00. De trein stopt heel veel..elke station, logisch.. klas economie. Als wij aankwamen, krijgen wij meestal warme thee (heeeeeel erg zoet…veel suiker denk ik) en ik drink meestal niet en dus myn ouders vroeg gewoon water voor Dhini. In Yogya bezochten wij naar candi (temple) Borobudur, Candi Prambanan, Jalan (straat) Malioboro. Myn oude zus, myn jonge zusje en ik gingen meestal met de kinderen van Pak Dul naar Malioboro…gewoon lopen want het is niet zo ver weg, voor mij want ik was nog klein dus kleine stapte . Vroeger was Malioboro niet zo druk net als nu.

Ik weet niet meer percies wanneer, maar ik weet nog dat onze baby sitter moest stoppen met werken als baby sitter want toen wij op vakantie in Yogyakarta, sliep zij met een man in myn ouders bedje. De bedje werd gezakt naar beneden (slecht kwaliteit he die bedje :hihi: ) of misschien zij hadden hard gewerkt :blush: (met een man die bij myn moeder kwam gerechten kopen). En dus zij moest stoppen met werk als baby sitter. Ik vind het erg jammer want het was leuk samen met haar spellen. Zij paste onze zusje Ewie op maar af en toe speelde ik samen met hun.

Op naar volgende deels

Share
Previous Post Next Post

You may also like