Follow:

BO.HO cosmetics green revolution

 photo 2016BoHoGreen1a_zps7wymf2xw.jpg
Ik kende deze merk al en ik heb maar een van deze merk, een nagellak. Dit merk is allemaal natuurlijk en vegan, het is dus milieubewust. Vandaag ga ik drie Bo-ho green make-up producten voor jullie swatches.

BO.HO is een franse biologische make-up merk gevestigd in Frankrijk. Hun slogan luidt als volgt ‘le green c’est chic!’. BO.HO combineert als het ware schoonheid met een natuurlijk, duurzaam en maatschappelijk verantwoord concept.

– De verpakkingen zijn milieuvriendelijk; gemaakt van gerecycled papier en plastic en ze zijn recyclebaar.
– Niet getest op dieren.
– Geen parabenen of petrochemische ingrediënten

Nu ga ik beginnen met een oogschaduw

 photo 2016BoHoGreen1b_zpsaqea12aj.jpg
BO.HO cosmetics green make-up oogschaduw – 205 Chocolat €8,50
De oogschaduw zit in een gerecycled papier met daarop zijkant de tekst.

Ingrediënten:
INCI: Mica, CI 77891 (Titaandioxide), Zea maïs zetmeel * zinkstearaat, CI 77.492 (IJzeroxiden) Squalaan, Benzylalcohol, Prunus Armeniaca palmpitolie (Abrikoos) oil) *, dehydroazijnzuur, CI 77491 (IJZEROXIDEN), natriumfosfaat riboflavine, Alumina
* bestanddelen afkomstig uit biologische landbouw

 photo 2016BoHoGreen1bb_zpsc7botr38.jpg
Door de transparant dekseltje zie je meteen welke kleur het is. En het staat er op de naam van het merk op. Er staat logo gedrukt op de oogschaduw. De oogschaduw heeft een zachte bruin tint. Ik swatch de oogschaduw op mijn hand en de pigmentatie is mooi, voor een intensere kleur maak je je oogschaduw kwastje eerst licht vochtig. De oogschaduw heeft zacht textuur daardoor gemakkelijk aan te brengen. BO-HO oogschaduws bestaan voor minimaal 99% uit natuurlijke ingrediënten en er is onder andere abrikozenolie, olijfolie en maisolie aan de formule toegevoegd. Deze kleur kan je met je favoriet oogschaduw kleurtjes met elkaar combineren.

BO.HO cosmetics oogschaduws zijn er maar liefst in veertig tinten te verkrijgen!

 photo 2016BoHoGreen1bbb_zpscb59ecs4.jpg
Eye look met alleen deze oogschaduw. Ik bracht hem zonder nat kwastje en de pigmentatie is mooi

 photo 2016BoHoGreen1c_zpsmupheihz.jpg
BO.HO cosmetics green make-up blush – 05 Corail €11,70
Door de transparant dekseltje zie je meteen welke kleur het is en je ziet er gedrukte logo erop.

Ingrediënten:
Mica, CI 77891 (TITAANDIOXIDE), Zea maïs zetmeel (Zea maïs (maïs) zetmeel) *, CI 77491 (IJZEROXIDEN), CI 77.742 (mangaan Violet), zinkstearaat, Squalaan, CI 77.492 (IJZEROXIDEN) BENZYLALCOHOL, CI 77499 (IJZEROXIDEN) PRUNUS Armeniaca palmpitolie (Prunus armeniaca (Abrikoos) OIL) *, dehydroazijnzuur, natriumfosfaat riboflavine, ALUMINA
* Ingrediënten uit de biologische landbouw

 photo 2016BoHoGreen1cc_zpskqsjlrxv.jpg
Net als de oogschaduw zit de blush ook in een gerecycled papier met daarop staat de tekst. In de blushers van Boho zijn onder andere verrijkt met olijfolie en abrikozenpitolie, zodat ze heerlijk zacht aanvoelen op je huid. De blush is mooi en subtiel gepigmenteerd en een fijne textuur. De intensiteit van de kleur kunt je zelf opbouwen.

 photo 2016BoHoGreen1ccc_zpszhq7rm2c.jpg
De blush ziet er natuurlijk uit op mijn wangen. Heel mooi subtiele koraal kleurtje

 photo 2016BoHoGreen1d_zpsyoz28biq.jpg
BO.HO cosmetics Nagellak – 26 Dream Catcher € 5,95
De deksel lijkt wel op echte hout maar dat is niet zo, hij is plastic. Op de dop staat gedrukte logo. De nagellak bevat een UV filter om de verkleuring van de nagels te voorkomen en daarnaast ook silica, dat werkt als een natuurlijke versteviger voor je nagels

 photo 2016BoHoGreen1ddd_zpskusr397y.jpg
De kwastje is fijn in gebruik, niet breed en niet te kort.

 photo 2016BoHoGreen1dddd_zpsato6skoc.jpg
Het dekt goed in een laagje. Op de foto heb ik twee laagjes gedaan voor perfecte dekking. Mooi paarse lakje met een subtiele glans finishing. Het droogt snel en geen streepjes achter laten. Alle lakken van Boho zijn vrij van tolueen, formaldehyde, dibutyl phthalate, hars van formaldehyde, parabenen, xylene en kamfer.

Ik vind de verpakkingen van de BoHo producten echt geweldig en bovendien zijn ze dierproefvrij, Ecocert en vegan. Ik ben nu erg benieuwd naar andere Bo.ho Cosmetics producten en hun parfum lijn.

BO.HO cosmetics is in België exclusief verkrijgbaar bij Di

  
Fijne dag en geniet ervan!
Dhini
Dit artikel bevat product(en) die ik heb ontvangen van een merk, PR of bedrijf.

Share
Previous Post Next Post

You may also like