Follow:

Dagje uit : Hans en Grietje De Musical

Hans & Grietje de musical
Promofoto’s (fotograaf: Nick van Ormondt)

Afgelopen zondag waren wij naar voorpremière van Hans en Grietje De Musical geweest in de Theater de Stoep te Spijkenisse. Lees je mee wat wij de Hans & Grietje de musical vond.


Hans & Grietje musical
Voor ons dit is de eerste keer dat wij naar de Theater de Stoep te Spijkenisse geweest. Voor kleine kinderen zijn er zitverhogers klaar die je zelf mag pakken. De meeste van jullie kennen het sprookje Hans en Grietje. Dit sprookje heb ik ooit gezien maar dan in andere stijl. Het verhaal over twee kinderen die terechtkomen bij een snoephuisje in het bos werd al eerder bewerkt tot een heerlijke familievoorstelling en keert nu terug naar de Nederlandse theaters in een spiksplinternieuw, kleurrijk jasje.

Hans & Grietje
Hans en Grietje De Musical
De rol van Grietje wordt gespeeld door Janouk Kelderman, die bekend werd als presentatrice Keet! bij RTL Telekids, en haar tegenspeler Stijn Mac Gillavry vullen elkaar naadloos aan in hun muzikaal toneelspel als broer en zus. Een sterk en geloofwaardig optreden van beide spelers. Naast Hans en Grietje is bovendien een grote rol weggelegd voor het dolkomische tovenaarsduo Titus en Fien, gespeeld door Michael van Hoorne en Esther van Santen. Met hun hilarische, slapstickachtige scènes zorgen ze voor een zeer toegankelijke, vrolijke voorstelling voor jong én oud.

Het verhaal
Er was eens een arm houthakkersgezin. Vader kan zijn kinderen niet meer onderhouden en besluit Hans & Grietje in het bos achter te laten, in de hoop dat iemand ze vindt. Na dagen lopen komen de kinderen de grappige, groene tovenaar Titus tegen, die ze meeneemt naar een bijzonder huisje. Alles is van snoep, koek en lekkernijen! Het lijkt erop dat Hans & Grietje nooit meer honger hoeven te lijden. Maar wat zij niet weten, is dat Titus’ gemene vrouw Fien iets heel anders van plan is. Is de gastvrijheid van het tovenaarsduo oprecht, of begint voor Hans & Grietje het avontuur nu pas echt?

Hans & Grietje
Wat een geweldig musical van dansen, zingen en humor. Ik heb genoten en veel gelachen, dit omdat ze zoveel humor toevoegen. Ik heb er weer zin in om andere musical sprookjes te gaan kijken. Na afloop van de voorstelling kun je met alle acteurs op de foto en ook kun je nog even lekker swingen tijdens de Sprookjes Afterparty. Hans en Grietje De Musical is een familievoorstelling voor het hele gezien. Een echte aanrader! Hans & Grietje De Musical is tot en met 17 juni 2018 in meer dan 120 theaters te zien door heel Nederland.

Liefs,
Dhini

  
Volg jij mij al via Instagram, Facebook, Bloglovin, Youtube, Pinterest, Linkedin en/of Twitter?

  
Uitgenodigd. disclaimer

Share
Previous Post Next Post

You may also like