Follow:

Mr. & Mrs. X

ongeveer 2 maanden geleden vertelde myn oude zus dat ze als een ambtenaar graag wilt werken. Ze zei “Ik heb Mr. of Mrs. X nodig”. Hummm… 🙄 wat bedoelde ze? Mr. X of Mrs. X?!

Mr. & Mrs. X Toen Ik haar belde (2 maanden geleden ongeveer), vertelde ze dat ze heel erg graag als een ambtenaar PNSPegawai Negeri Sipil (Indonesische taal) werkt. Ze heeft een paar keren in de selectie gedaan maar helaas nog niet geslaagd.

Er zijn duizenden kandidaten die als een PNS/ambtenaar willen werken. Want als een Pegawai Negeri Sipil/Ambtenaar werkt, zijn er enkele voordelen :
1. sterkte position en gegarandeerd je baan, en kan je carriere gaat stijgen als minister, gouverneur enzo.
2. Heeft verzekere en vaste salaris en bovendien krijg je allerlei bijdragen.
3. Je kan veilig van onstlag. (nooit krijg ontslag).
4. Promotion baan krijg.
5. Krijg kans om verder opleiding te gaan volgen.
6. Pension

En daroom is er selectie voor deze baan. Echt strenge selectie o.a. test scrijven, test Psikotes, test talent skolastik en veel meer testen.

Met situatie economie in Indonesia wil myn oude zus graag pension hebben voor toekomts en als een ambtenaar dat je geen zorgen te maken met pension.

Ze vertelde me dar ze ging nog een keer de PNS selectie te proberen en dan geslaagd. Ze was heel erg blij maar nu heeft ze een probleem (groot probleem) en dat….!? ze Mr. X of Mrs. X heeft nodig. Waarom? Ze is toch geslaagd dus ze wordt nu een ambtenaar. Nee… nee… ze moest felliciterenfeest organiseren omdat ze geslaagd bent.

Vroeger noemden wij admistratie kosten maar tegenwordig noemen ze fellicitatiefeest geld (Het gaat gewoon dezelfde bedoel “Geld”). Dat heeft myn oude zus naar de jurileden gevraagd. En daroom heeft myn oude zus Mr. en Mrs. X nodig om fellicitatiefeest te organiseren. Deze “feest” kost natuurlijk veel geld. Myn oude zus heeft gehoord, sommige kandidaten die geslaagd zijn, verkoop ze/hij eigen bezittingen zoals rijstveld, grote huis, luxe auto enzo.

En helaas hebben wij geen grote waarde dingen om te verkopen. Als Ik heel veel salaris (goede baan hier) heb, help graag Ik natuurlijk myn oude zus. Maar helaas is myn salaris minder dan 500€. Hoe kan ik haar helpen :sorry: met ton… bedraag nodig!!!

Is er een van jullie als Mr. of Mrs. X voor mijn oude zus?

Als Ik haar bel, zei ze altijd “Teh.. (noem mij altijd met Teh) Ik heb Mr. of en Mrs. X nodig (met zielige stem).

Ze werkt op dit moment als lerares op basisschool

My bestelling bij TPS is vandaag binnen. Morgen laat Ik ze posten.

Liefs,

Share
Previous Post Next Post

You may also like