Follow:

Parttime Sollicitant

Zat…zat…zat…! Ja… dat ben ik. Ik ben echt zat en balen met solliciteren. Waarom ? Want Ik kreeg meestal geen leuke reactie horen en dat is HELAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAS! My laatste sollicitatie berichten heb ik naar Blokker dichtbij mij in de buurt en naar Blokker in andere woonwijk. Het was een paar weken geleden. Geen reactie! helaaaas!

Ik heb bijna naar alle winkels waar Ik woon (Dordt) gesolliciteerd (van 2003 – 2009), namelijk:

01. Hema (Dit is eerste winkel die Ik heb gesolliciteerd. Via telpon, maar helaaaaaaaaaaas) en dan
02. C&A (via bericht, helaas!)
03. Esprit naar via PABO (geen respond)
04. Brandstore (geen respond)
05. Miss Etam (via telpon, maar helaaaas!)
06. MS Mode (bericht, helaas!)
07. Van Haren (bericht, helaas! )
08. Scapino (bericht, helaas!)
09. Bristol (bericht, helaas!)
10. Zeeman dichtbij my in de buurt (geen respond)
11. Kruidvat dichtbij my in de buurt (geen respond)
12. Kruidvat in de stad (respond)
13. Kenedy (geen respond)
14. Douglas (helaas)
15. V & D (geen respond)
11. Name it (geen reactie)
12. Prenatal (geen reactie)
13. Hunkemoller (geen reactie)
14. Menfield (helaas)
15. New Yorker (geen reactie)
16. La place bij V & D (2x gesolliciteerd, geen reactie )
17. Omoda (geen reactie)
18. Dolcis (helaas)
19. Lucardi (helaas)
20. The stone (helaas)
21. AH (helaas)
22. Plus (helaas)
23. H & M (bericht, helaas)
24. Intertoys (bericht helaas)
25. Assem-Rotterdam central (bericht, helaas)
26. H & M (weer en bericht, helaas)
27. Vreeken (helaas)
28. The Sting (sollicitatiegesprek gehad en volgende dag hoorde ik via telpon : helaas)
29. Blokker (dichtbij mij in de buurt, geen reactie)
30. Blokker (andere woonwijk, geen reactie)
31. Enzo…

Ik solliciteer ook naar bejaardentehuis :
01. Parkhuis (helaas)
02. Merwelanden (helaas)
03. Polderhuis (helaas)
04. Crabehof (helaas)
05. Parkhuis (weer) (helaas)

Via myn schoonzus wist ik dat er vacature in de berjaadentehuis als keukenmedewerker (2004-2006). Ik solliciterde en kreeg ik sollicitatie gesprek. Ik was toen blij. Een paar dagen kreeg ik bericht, helaas!

En dan kreeg ik weer nieuwe vacature als Keukenmedewerker van myn schoonzus van dezelfde stichting berjardentehuis maar andere berjaardentehuis. Sollicitategesprek gehad en dan kreeg ik bericht dat Ik aangenomen ben. Ik werkte daar als oproepkracht. Het was echt zwaar werken maar Ik heb geld nodig dus Ik deed gewoon dit werk, maar door een paar leuke colegas werkte ik daar verder. Op een dag wilde ik een dagje vrij want Ik moest naar huisart maar de cehfkok “J” dreigde me met ontslag te geven. Ik huilde bijna maar deed ik niet (niet huilen, Dhini fluisterde myn hart). Ik vertelde aan mijn man. Dit was niet de eerste keer dat hij (de chefkok) gemeen deed. Ik wist niet waarom hij tegen mij zo onaardig deed?! Dus Ik besloot om te stopen (zelf ontslag genomen) Dat was einde 2006 (november).

Daarna een paar maanden word ik weer werkloos, het maakte me drepressi (vooral als andere mensen denken dat Ik niks doe zoals : verder solliciteren. Ze zeggen “Waarom ga niet solliciteren? of naar uitzendbureau gaan? enzo..enzo..), wanhopig, verwaardloos, stress en soms denk ik dat Ik toch beter dood, niet meer leven. Een paar maanden kon ik niet echt goed geslapen. Ik durfde niet te slapen want Ik kon toch niet slapen (diepe slapen). Myn ogen waren wel dicht maar myn hoofd vol. Smorgen werden myn ogen moe, moe van niet goed geslapen.

Daarna ging ik naar Tempo team. Bij Tempo team vroeg ze wat voor ervaring heb ik. Ik zei “Ik heb als keukenmedewerker werken”. Via Tempo tempo als oproepkracht werkte ik in de horeca. Ik kreeg meestal in verschillende gebouw. Vandaag bij Stadkantoor andere dag in de kantine op kantoor. ongeveer 6 maanden (niet vol) werkte ik via uitzndbureau. Via uitzendbureau dan krijg je meestal toch dezelfde werk en dit wil ik niet. Ik wil wat anders doen (werk die leuk vind, natuurlijk).

Daarna solliciteerde ik naar nieuw restaurant en hotel (VA), weer in de horeca gebied, hoewel wilde ik niet maar ja… moest wel (van mijzelf om eigen geld te verdienen). Het was echt echt zwaar zwaar werk en niet zo leuk. Ik werkte daar maar 6 maanden omdat de sfeer en de colegas niet leuk meer.

En dan werd ik weer werkloos. Via een kennis waar myn man werk, had ik een baan. Daar werkte ik maar 8 maanden want de bedrijf kreeg het contract daar niet meer verlengt. Ik werd daarna weer werkloos, het was in september vorige jaar.

Op een feest (in januari dit jaar) kwam ik de supervisor waar ik ooit bij haar gewerkt heb tegen. Ik groette haar en ze vroeg me of ik een baan zoek en nu heb ik werk, hoewel dit werk wil ik niet. (my persoonlijke redenen, vertel Ik niet wat voor werk ik nu. Dank je voor begrijp).

Toen Ik de eerste keer woord “Helas” hoorde, it`s Ok! Maar een paar keer horen dan werd ik boos. Boos op mezelf, op my leven, op God. Ik dacht dat ik gek zou worden. Myn hoofd werd hoofdpijn. Ik moest niet te veel denken en dat doe ik ook en anders word ik gek, en Ik denk dat ik naar gekke ziekenhuis moest gaan en dat wilde ik niet. In myn gezicht zie myn glimlacht maar in myn hart huil. Als in de bed s`avond lag, dacht ik in myn gedachten waarom Ik niet leuke baan kan vinden?.
Ja… Waarom zo moelijk? Waarom kreeg ik geen geluk? Waarom…!? Waarom zo moeilijk. Ik ben leergierig, Ik kan gelijk leren tijdens werk. Geeft me een kans!!!

Gelukkig heb ik lieve lieve man. Hij maakt me altijd rustig, kalm met alles wat bij mij gebeurt. Ja…! Door de liefde van mijn, word ik nu rustiger (niet te veel denken, geniet van het leven, van zijn liefde). Hij zei altijd “Niet denken wat mensen denken over jou. Ik weet wat heb je allemaal gedaan. Dus geen zorgen lieverd. Ik ben hier voor jou”.
Dank je wel lieve man. Je maakt me nu in vrede (niet te veel denken aan myn moeilijke om leuke baan te vinden.)

Soms fantaseer ik “Er komt iemand leuke baan (kantoor, kleding winkel) aan mij bieden/geven”. Maar dat is onmogelijk zomaar leuke baan krijgen behalve vogelsgeluk hebben en hoge diploma hebben zoals MBO enzo. Of misschien heb ik ooit op een dag eigen bedrijf.

Volg je passie hoorde ik toen ik naar Oprah show keek, maar Ik heb geen passie. Wat voor passie heb ik?! Geen idee

Liefs,

Share
Previous Post Next Post

You may also like