Follow:

School kiezen!

Nee..niet voor mij maar wel voor Djess. Djess wordt bijna 4 jaar en dat betekent gaat naar volgende groep. Wij hebben 3 schollen bezocht.

Untitled
– Alle eerste school die nu Djess zit. Openbaar school. Wij hebben duidelijk informatie gekregen, rond gelopen en naar de klas bekeken. Het voordeel is lekker dichtbij
– Tweede school is christelijke school met prachtige gebouw (nieuw gebouw). Ze heeft ons heel duidelijk uitgelegd en wij hebben rondgelopen. Heel leuk om te zien en anders dan eerste school. Wel best streng school hoorde ik toen de mevrouw uitlegt. Op elke klas hang stoplichten met beteken dat rood – stil/zelf werken, orange – voorbereiden als je vragen hebt, groen mag je vragen. En hangen ook 3 papieren (WAS) met daarop tekst “- We spreken de Waarheid. – Wij zijn Aardig voor elkaar. – Als de een praat, ben jij Stil.”. Zelfstandig werken. Jammer dat iets ver weg van ons huis. Natuurlijk kan ik Djess met de fiets brengen maar als slecht weer is, dan moet ik tegen de harde wind fietsen. Poeh…niet aandenken!
– De derde is ook christelijke school, alleen deze school is lekker dichtbij. De gebouw ligt naast/onder school waar Djess nu zit. Ook streng – ongeveer bijna dezelfde net als tweede school.

Ik moet beslissen welke school voor Djess en als ik aan Djess vraag, krijg ik antwoord dat Djess naar tweede school wilt gaan want zijn nichtje gaat binnenkort ook naar daar school. De school die nu Djess zit, is heerlijk dichtbij. Wij kunnen met de fiets of gewoon met de voet daar naar toe lopen. Als ik de tweede kies, moet ik elke dag Djess brengen met de fiets in het mooi of slecht weer. In het mooi weer vind ik het niet erg maar als harde regen/win/sneeuw. Jammer dat ik niet auto kan rijden.

Op de fiets naar school zijn voor alle 3 schollen.

Alle drie schollen zijn fijn, alleen kan ik niet kiezen. Welke is beste en makkelijk voor mij en Djess en ook voor ons?! End deze maand moet ik beslissen. Dan in Februari mag Djess in groep 1 een paar dagen proberen daar te zitten/volgen.

Share
Previous Post Next Post

You may also like