Follow:

Selamat makan : Bulgur/Rice Salade

Lang geleden plaat ik over eten. En omdat ik dit lekker vindt, wil ik deze met jullie delen. Hoop dat jullie leuk vinden. Ik wil liever naar Turkse winkel in Wielwijk gaan maar helaas kan ik niet zelf rijden. Toch af en toe gaan wij naar daar toe. Alleen begrijp ik niet allemaal wat er op de verpakking staan. Bulgur kende ik toen ik op Nederlandse taal school zat. En toen ik las op AH allehande de basis om bulgur te maken. Daarna kocht ik bij Turkse winkel bulgur en toen mijn moeder hier was, maakten wij samen bulgur salade. En toen waarom ook niet met rijt in plaats van bulgur. En het was heerlijk!
Untitled
Bulgur salade

Ingrediënten voor beide zijn dezelfde :

– 1 of 2 bekers – Bulgur/Rijst (gewoon of zilver rice (Zilver rice vind ik lekkerder (de hoeveelheid kunt je zelf bepalen)
– 2 tl – poederpaprika
– 1 el – soja manis
– Groenten ( Avocado, tomaat, paprika, mango in kleine stukje gesneden) Alle groenten die je lust, kan je zelf bepalen.
– Peterselie en of koriander
– 2 tl – sambaal oelek (als je pittig wilt) (Bij mij voeg ik jalapanos toe – bij Lidl gekocht in de potje)
– Olijfolie (als je lust)
– Feta kaas
– beetje oliefolie
– Zout en pepper naar smaak

Voorbereiden :
– Kook de rice zoals aanwijzingen. Bulgur doe ik in de kom en 2 hete beker er in dan dicht de kom dicht zodat de bulgur goed genoeg gaar is. (een paar minuutjes maar nodig)
– Daarna voeg je de paprika poeder, sambal oelek toe en roer maar in de rijst/bulgur
– Verder voeg alle groenten toe en roer alles
– Voeg daarna zout en pepper

Heerlijk!

Selamat makan
Untitled
Rijst Salade

Selamat makan

Share
Previous Post Next Post

You may also like