Follow:

SLS in Kneipp natuur kids

Een tijdje geleden heb ik Kneipp natuur kids producten o.a. Kneipp drakenkracht shampoo en douche gel – artikel. In de ingredieten las je dat er SLS zit. Hieronder staat meer informatie over SLS die in de Kneipp natuur kids zit.

SLS
Sodium Laureth Sulfate is een surfactant. Surfactant is een oppervlakte actieve stof die oppervlaktespanning van water verlaagt of de spanning tussen een vaste en een vloeibare substantie reduceert, waardoor de vaste substantie opgelost wordt. Door deze eigenschappen zijn surfactants uitstekende reinigers en bevorderen een gelijkmatige verdeling van het product. Sodium Laureth Sulfate wordt gebruikt in onze badschuimen en doucheproducten en is effectief, huidvriendelijk én veilig.

Sodium Laureth Sulfate is niet hetzelfde als Sodium Lauryl Sulfaat (SLS). Sodium Lauryl Sulfaat is een reiniger en schuurmiddel in mondverzorgingsproducten. Het wordt echter ook op brede schaal toegepast in huidverzorgingsproducten (niet in die van Kneipp!) en kan soms huiduitdroging en huidallergieën veroorzaken.

De groeperingen die van mening zijn dat Sodium Laureth Sulfaat schadelijk is zaaien veel onrust onder consumenten, maar deze stelling kan niet wetenschappelijk worden onderbouwd en is dus ook niet houdbaar.

Kneipp combineert het beste van de natuur met het beste van de wetenschap. Dit maakt ons merk zo uniek. De kwaliteit van onze producten staat hierbij voorop.
Kneipp producten worden ontwikkeld door ervaren natuurwetenschappers en worden uitgebreid dermatologisch getest voordat zij op de markt komen.
Kneipp gebruikt alleen ingrediënten die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en voldoen aan de zeer strenge Europese richtlijnen voor cosmetica.

Bron : Met dank aan Kneipp.

  
Fijne dag en geniet ervan!
Dhini

Share
Previous Post Next Post

You may also like