Follow:

Tong Tong Fair is officieel geopend

2019-Tongtong-Fair5a Tong Tong Fair 61e editie grootste Indische evenement in Nederland is gisterenmiddag geopend. Rond 13.30 uur gaf de Haagse wethouder Richard de Mos het letterlijke startsein door de ‘tong tong’ te luiden. Dit deed hij in aanwezigheid van schrijfster Yvonne Keuls, directeur Siem Boon, genodigden en belangstellend publiek. Twee zeer bijzondere gasten waren ‘De Indische Tantes’. Het standbeeld dat in opslag moest, in verband met werkzaamheden op het Frederik Hendrikplein, staat gedurende de hele Tong Tong Fair bij de ingang. De 11-daagse viering van de Indische cultuur vindt tot en met 2 juni plaats op het Malieveld.

Over Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag, en komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar. Het is een actuele mix van Oost en West en altijd in beweging. Door samenzijn en creativiteit blijft de Indische cultuur zich ontwikkelen. De Tong Tong Fair is een optelsom van een internationale beurs, een food event en een cultureel festival, georganiseerd in diverse themapaviljoens met podia.

2019-Tongtong-Fair5ac Voor mij is dit voor de derde keer dat ik naar Pasar malam of tong tong fair. De laatste keer samen met mijn man en mijn zoon Djess. Het was leuk.
2019-Tongtong-Fair5aa Dit jaar heb ik uitgenodigd (dank u wel) en mocht iemand meenemen. Ik vroeg mijn buurvrouw of ze wilde meegaan. Gelukkig kon ze mee, gezellig (dank je wel). Alleen waren wij te laat gekomen toen opening tijd maar wij mochten naar binnen. Alle eerste zag ik dit huisje, daar heb ik ooit op foto gemaakt. Maar dit jaar zie ik geen becak zodat wij daar kunnen zitten voor op foto. Wel is er becak maar er zitten twee poppen.
2019-Tongtong-Fair5aaa 2019-Tongtong-Fair5aaaa 2019-Tongtong-Fair5aaaaa2019-Tongtong-Fair5abbb Daar zag ik gelijk alle lekker fruit van durian tot benkoang en nog veel meer. Ik wil ze allemaal opeten. Love fruit maar helaas de prijs is aan dure kant. Omdat wij honger hadden, gingen wij even snel naar eetwijk. Daar zijn er genoeg restaurants. Voordat wij verder rondsnuffelen, gaan wij even onze buik vol maken. 2019-Tongtong-Fair5aaaaaa Bij reantaurant Gina heb ik een portie Indonesische gerechten : 3 sate kambing+lontong+mini gado-gado besteld en es kelapa muda. Mijn buurvrouw besteld bamie rames+rendang en es tjendol. Het is niet zo goedkoop en de portie mag van mij iets meer. En wij krijgen als extraatje lekker spekkoek. Mijn buurvrouw komt uit Iran en ze vindt erg leuk om alles dingen uit Aziatische landen te bekeken. Na gegeten/lunch gingen wij verder de zaal vol met verkopers.

2019-Tongtong-Fair5aaaaaaa Gayung batok van coconut voor douchen of water pakken. Tegenwoordig gemaakt van plastic.
2019-Tongtong-Fair5aaaaaaaa Kleding batik
2019-Tongtong-Fair5aaaaaaaaa Tassen
2019-Tongtong-Fair5aaaaaaaaaa Sieraden en andere accessories
2019-Tongtong-Fair5aaaaaaaaaaa Sambal..lekker pedes/pittig
2019-Tongtong-Fair5ab Kroepoek 2019-Tongtong-Fair5abbbb Toekomst wilt weten?
2019-Tongtong-Fair5abbbbb Abon en emping, love it
2019-Tongtong-Fair5abb Sapu lidi om buiten in de voor of actertuin schoon te maken. 2019-Tongtong-Fair5abbbbbbb Voordat naar huis hebben wij spekkoek gekocht.
2019-Tongtong-Fair5acc Ik heb niet zo veel gekocht. Wel drie dit lekker mango €1 per stuk. Deze mango had ik bij toko gekocht (dezelfde prijs). Kaju putih (niet op foto) en drie smaken spekkoek ( Amandel, Pandan en Natural ). Deze smaken vind ik de lekkerste. Mijn man de natural smaak de lekkerste. Djess heeft nog geen tijd om te proeven. Terug van schoolreisje, douchen en gelijk naar bed.
Vlog

2019-Tongtong-Fair5abbbbbb 2019-Tongtong-Fair5accc Het was leuke dag, bedankt voor uitnodiging tot volgend jaar. De 11-daagse viering van de Indische cultuur vindt tot en met 2 juni plaats op het Malieveld. Ga voor het volledige programma van de Tong Tong Fair naar www.tongtongfair.nl

Liefs, Dhini

   Volg mij via Instagram | Facebook | Bloglovin | Youtube | Pinterest | Linkedin | Twitter ?

Uitgenodigd. disclaimer | privacyverklaring. Samenwerking/collaboration, advertentie en/of winactie organiseren? Dat kan! Ik werk graag samen met merken & bedrijven die bij mij passen. Mail naar dhininl@yahoo.com

Share
Previous Post Next Post

You may also like

14 Comments

 • Reply Esther Perfors

  Wat een heerlijke foto’s. We gaan morgen ook lekker uit eten en genieten van deze keuken, zin in!

  29 May 2019 at 22:13
 • Reply Melanie Hoogvliet

  ooooh ik zie spekkoek toen ik nog gluten kon eten was dat echt mijn favoriet helaas mag ik die niet meer hebben

  29 May 2019 at 12:35
 • Reply Jouvence.nl

  Ziet er erg gezellig en leuk uit! Ik had al het een en ander voorbij zien komen op social media van deze fair.

  28 May 2019 at 13:59
 • Reply Beauty By Bibi

  Oh Indisch eten is top dus dit lijkt mij een leuk event! K hou ook van lekker neuzen tussen de sieraden en accessoires. Mooie fotos!

  28 May 2019 at 07:55
 • Reply Mariëlle

  Wat super leuk dat men dit viert middels een festival. Ik kende de tong tong fair nog helemaal niet. Wel de pasar malam overigens.
  Mariëlle´s last blog post ..Wij gingen op babymoon naar Alanya

  27 May 2019 at 08:37
 • Reply Mandy

  Aah wat klinkt dit leuk! Ik had er nog nooit van gehoord maar ziet er gezellig uit

  26 May 2019 at 12:50
 • Reply Wanda

  Jammer dat het voor ons een behoorlijk stuk rijden is, maar zoiets had me zeker leuk geleken. Ik hou er namelijk enorm van om op dit soort marktjes rond te struinen en dan zeker de lokale producten uit te testen.

  25 May 2019 at 21:40
 • Reply sofie

  Oeh dat kende ik nog niet, leuk dat je’t deelt! Ziet er heel erg gezellig uit.

  25 May 2019 at 11:44
 • Reply íngrid

  dat lijkt me zo leuk om lekker rond te lopen en te snuffelen tussen alle kraampjes

  25 May 2019 at 09:32
 • Reply Linda Meester

  Enorm veelzijdig, bedankt voor de tip en de foto’s

  (Ps. wat een kleine lettertjes op je blog)
  Linda Meester´s last blog post ..Automatische natuurlijke of technische watervoorraad in de zomer

  24 May 2019 at 20:54
  • Reply Dhini

   Door nieuw versi van WordPress. Ik moet nog verdiepen om alles te begrijpen of terug naar oude versie. De nieuwe is niet zo fijn

   Thanks for feedbacks
   Dhini´s last blog post ..Tong Tong Fair is officieel geopend

   26 May 2019 at 12:21
 • Reply Cynthia

  Ik ben er jaren terug geweest met mijn opa en oma. Ik vond het super! Zou er best nog wel een keer naartoe willen gaan!
  Cynthia´s last blog post ..5x de grootste veranderingen sinds ik mama ben (winactie gesloten!)

  24 May 2019 at 20:26
 • Reply kiki hasselton

  ik ben wel eens naar een pasar malam geweest en ik keek mijn ogen uit. die geuren, die kleuren, fantastisch

  24 May 2019 at 15:45
 • Reply orriens nicole

  Ik krijg helemaal zin om ernaar toe te gaan. Wat oogt het uitnodigend en ook kleurrijk!

  24 May 2019 at 11:30
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge