Follow:

Tong Tong Fair is officieel geopend

2019-Tongtong-Fair5a Tong Tong Fair 61e editie grootste Indische evenement in Nederland is gisterenmiddag geopend. Rond 13.30 uur gaf de Haagse wethouder Richard de Mos het letterlijke startsein door de ‘tong tong’ te luiden. Dit deed hij in aanwezigheid van schrijfster Yvonne Keuls, directeur Siem Boon, genodigden en belangstellend publiek. Twee zeer bijzondere gasten waren ‘De Indische Tantes’. Het standbeeld dat in opslag moest, in verband met werkzaamheden op het Frederik Hendrikplein, staat gedurende de hele Tong Tong Fair bij de ingang. De 11-daagse viering van de Indische cultuur vindt tot en met 2 juni plaats op het Malieveld.

Over Tong Tong Fair

De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag, en komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar. Het is een actuele mix van Oost en West en altijd in beweging. Door samenzijn en creativiteit blijft de Indische cultuur zich ontwikkelen. De Tong Tong Fair is een optelsom van een internationale beurs, een food event en een cultureel festival, georganiseerd in diverse themapaviljoens met podia.

2019-Tongtong-Fair5ac Voor mij is dit voor de derde keer dat ik naar Pasar malam of tong tong fair. De laatste keer samen met mijn man en mijn zoon Djess. Het was leuk.
2019-Tongtong-Fair5aa Dit jaar heb ik uitgenodigd (dank u wel) en mocht iemand meenemen. Ik vroeg mijn buurvrouw of ze wilde meegaan. Gelukkig kon ze mee, gezellig (dank je wel). Alleen waren wij te laat gekomen toen opening tijd maar wij mochten naar binnen. Alle eerste zag ik dit huisje, daar heb ik ooit op foto gemaakt. Maar dit jaar zie ik geen becak zodat wij daar kunnen zitten voor op foto. Wel is er becak maar er zitten twee poppen.
2019-Tongtong-Fair5aaa 2019-Tongtong-Fair5aaaa 2019-Tongtong-Fair5aaaaa2019-Tongtong-Fair5abbb Daar zag ik gelijk alle lekker fruit van durian tot benkoang en nog veel meer. Ik wil ze allemaal opeten. Love fruit maar helaas de prijs is aan dure kant. Omdat wij honger hadden, gingen wij even snel naar eetwijk. Daar zijn er genoeg restaurants. Voordat wij verder rondsnuffelen, gaan wij even onze buik vol maken. 2019-Tongtong-Fair5aaaaaa Bij reantaurant Gina heb ik een portie Indonesische gerechten : 3 sate kambing+lontong+mini gado-gado besteld en es kelapa muda. Mijn buurvrouw besteld bamie rames+rendang en es tjendol. Het is niet zo goedkoop en de portie mag van mij iets meer. En wij krijgen als extraatje lekker spekkoek. Mijn buurvrouw komt uit Iran en ze vindt erg leuk om alles dingen uit Aziatische landen te bekeken. Na gegeten/lunch gingen wij verder de zaal vol met verkopers.

2019-Tongtong-Fair5aaaaaaa Gayung batok van coconut voor douchen of water pakken. Tegenwoordig gemaakt van plastic.
2019-Tongtong-Fair5aaaaaaaa Kleding batik
2019-Tongtong-Fair5aaaaaaaaa Tassen
2019-Tongtong-Fair5aaaaaaaaaa Sieraden en andere accessories
2019-Tongtong-Fair5aaaaaaaaaaa Sambal..lekker pedes/pittig
2019-Tongtong-Fair5ab Kroepoek 2019-Tongtong-Fair5abbbb Toekomst wilt weten?
2019-Tongtong-Fair5abbbbb Abon en emping, love it
2019-Tongtong-Fair5abb Sapu lidi om buiten in de voor of actertuin schoon te maken. 2019-Tongtong-Fair5abbbbbbb Voordat naar huis hebben wij spekkoek gekocht.
2019-Tongtong-Fair5acc Ik heb niet zo veel gekocht. Wel drie dit lekker mango €1 per stuk. Deze mango had ik bij toko gekocht (dezelfde prijs). Kaju putih (niet op foto) en drie smaken spekkoek ( Amandel, Pandan en Natural ). Deze smaken vind ik de lekkerste. Mijn man de natural smaak de lekkerste. Djess heeft nog geen tijd om te proeven. Terug van schoolreisje, douchen en gelijk naar bed.
Vlog

2019-Tongtong-Fair5abbbbbb 2019-Tongtong-Fair5accc Het was leuke dag, bedankt voor uitnodiging tot volgend jaar. De 11-daagse viering van de Indische cultuur vindt tot en met 2 juni plaats op het Malieveld. Ga voor het volledige programma van de Tong Tong Fair naar www.tongtongfair.nl

Liefs, Dhini

   Volg mij via Instagram | Facebook | Bloglovin | Youtube | Pinterest | Linkedin | Twitter ?

Uitgenodigd. disclaimer | privacyverklaring. Samenwerking/collaboration, advertentie en/of winactie organiseren? Dat kan! Ik werk graag samen met merken & bedrijven die bij mij passen. Mail naar dhininl@yahoo.com

Share
Previous Post Next Post

You may also like