Follow:

012 : Londoooo…londo….!

Holland / Netherland = Belanda (Indonesisch)
Hollander / Netherlander = Orang Belanda (Indonesisch) = Orang Walanda (Sundanesse) = Londo (Javanesse)
Blanke mensen = londo geroepen

Volgende verhaaltje gaat nu deel 012.
Er waren meestal bussen touristen op main road staan, niet ver weg van onze huisje. Als de kinderen die bussen zagen, renden meestal gelijk en tegelijkertijd riepen ze…londoooooo…..londooooo……! Er waren londo…!
Ze riep my naam ook Dhini….dhini…londo….londo….er waren londo…kom mee….snel! schreeuwde de kinderen. Snel…! Ja..dah..myn stap was toen niet zo breed he! dus kon ik niet zo snel rennen.

Wij dachten toen dat alle blanken dezelfde waren (Hollander) en dus daarom roepen wij ze altijd londo. Eigenlijk kwamen ze misschien uit allerlei landen zoals Germany, USA ofzo (wist ik veel, toen was nog kleine meid he). Ze kwamen om Candi Prambanan te bezoeken die niet zo ver weg van onze huisje vandaan. Waarom parkeerde de bussen vlakbij onze huisje dat wist ik zelf niet waarom.

Als de kinderen al bij die bussen waren, riepen ze mister…mister met hun handen (om wat te krijgen). Ik keek meestal gewoon want ik durfde niet dichtbij te staan met alle kinderen de misters eromheen. Maar ik kreeg meestal wat, raar was dat… ik herinnerde wel…dat ik ooit muntjes kreeg (wat voor muntjes, geen idee), ik denk buitenland muntjes, en soms kreeg ik broodje met wat groenten erbij (misschien soort sandwich of burgers ofzo, geen flauw idee) en incl. box. Ik dacht toen…wat raar broodje met groente erbij :rolloog: . Ik at die broodje niet. Wat ik kreeg, gaf ik altijd aan myn moeder. Wat myn moeder deed? Geen idee want ik ging meestal gelijk terug om naar andere kinderen te kijken 😀 wat andere kinderen kregen en ik wist niet en nooit gevraagd naar hun wat ze kregen want ze renden snel terug naar huis met grote gllimlacht op hun gezicht 😀 als ze wat iets kregen

Soms denk ik nu ..er was een van de toeristen die van ons op foto`s :pict: maakten of niet, he :rolloog: ?! (bedoel …de kinderen en incl. me ;)). Als ja…dat wil ik die foto`s graag zien.

Vandaag is my zwangerschap in 32 weeks (foto moet eerst gemaakt worden en dus misschien morgen ga ik of toch NIET posten want vanmiddag gaan wij samen met myn lieve man`s collegas uiteten in Tilburg.

Share
Previous Post Next Post

You may also like