Follow:

026 Hari minggu atau liburan sekolah

Hari minggu : Zondag
Liburan Sekolah : Schoolvakantie
Kakek : Opa
Nenek : Oma
delman/andong : openbaarvervoer met een of twee paarden

Als schoolvakantie of zondag kwam, gingen wij meestal naar Yogyakarta of naar onze kakek en nenek (van myn moeder) of naar de zusje van opa, wij noemen ze nenek Ooh. Myn nenek en kakek woonden in kampoeng Nagrok en de zusje van opa woont in kampoeng Golempang.

Niet elke schoolvakantie gingen wij naar Yogya :no: maar soms bleven wij gewoon thuis of naar oma-opa of naar zusje van opa.
Elke zondag logeerde myn oude zus meestal bij de zusje van opa en ik ging soms mee maar vond niet zo leuk want ik kreeg geen andacht van nenek Ooh. Haar aandacht was alleen voor myn oude zus. Ik snap niks van en wat heb ik verkeerd gedaan. Waarom kreeg ik geen aandacht van nenek Ooh? Net als ik niet bestaat in haar oog. Nenek Ooh zei meestal…dit voor Heni..dat voor Heni…alles voor Heni…..nog nooit voor mij. Ik vind het echt niet leuk, hoewel ik nog maar kleine meid was (ik denk, ik was toen ongeveer 6 half jaar of 7 jaar oud). Myn oude zus ging meestal in eentje naar nek Ooh met delman/andong en maandag was myn oude zus meestal thuis ook met andong terug in eentje.

Niet alleen op zondag logeerde myn oude zus bij nenek Ooh maar ook als 1 weekje vrij ofzo. En ik dus elke zondag of meer vrije dagen bleef meestal gewoon thuis of ff langs bij oma-opa. Myn oma wilde wel graag dat ik bij haar logeren maar myn moeder vond te druk voor haar want ze (oma) heeft ook eigen kinderen die dezelfde leeftijd en jonger dan mij. Dus Dhini bleef gewoon thuis.

Tot nu toe snap ik niet waarom nek Ooh doet dat tegen mij en ik vraag ook nooit/niet aan haar en wil ook niet weten.

Op naar volgende deel

Share
Previous Post Next Post

You may also like