Follow:

Alles wat je moet weten over een veranda

Untitled
De tuin wordt een steeds belangrijker onderdeel van de leefomgeving. We zijn er het liefst zo vaak mogelijk te vinden, maar zijn daar door slechte weersomstandigheden niet altijd toe in staat. Daarom besluiten steeds meer mensen om een veranda in de tuin te plaatsen. Wat daar precies alle voordelen van zijn, lees je hier.

Veranda’s zijn van oorsprong bedoeld om het buitenseizoen te verlengen. Met een veranda wordt het namelijk mogelijk om ook bij slecht weer van de tuin te genieten, zoals bijvoorbeeld in de herfst de winter of de vroege lente. Velen vinden de natuur dan op z’n mooist en met een veranda hoef je er niets van te missen. Maar een veranda heeft meer voordelen. Zo wordt het met een veranda mogelijk om de stijl binnen in het huis door te trekken naar buiten. Het tuinmeubilair in de veranda staat beschut van weersinvloeden, waardoor je meer keuzevrijheid hebt in materiaal, design, vorm en afwerking. Hierdoor kun je kiezen voor tuinmeubilair dat oogt als echt binnenmeubilair. Op die manier creëer je een woonkamergevoel in je veranda. De tuin komt zo in perfecte harmonie te staan met je huis.

Warm terras
Om het hele jaar in de tuin te kunnen genieten, heb je naast een overkapping ook verwarming nodig. In de winter is het namelijk te koud om buiten te zitten. Daarom wordt er vaak terrasverwarming in de veranda geïnstalleerd. Hiermee zit jij er in ieder seizoen warmpjes bij in je tuin. Vooral als je de veranda afsluit en hij over goede isolatiewaarden beschikt. Voor veranda’s zijn met name de smalle heatpanelen populair. Deze terrasverwarmers nemen zeer weinig ruimte in beslag, maar zijn in staat om een groot oppervlak te verwarmen. Daarnaast werken ze volledig elektrisch en stralen ze geen rode gloed uit.

’s Zomers is het juist prettig als het koel is in je veranda. Je kunt kiezen voor een veranda van polycarbonaat platen met een zonwerende coating. Er zijn ook veel zonneschermen voor veranda’s verkrijgbaar, die al dan niet volledig elektrisch over het dak heen geschoven kunnen worden.

Untitled
Hybride veranda
Eén van de laatste innovaties op veranda gebied is de hybride veranda. Het dak van deze veranda bestaat uit dunne film zonnepanelen, die zonne-energie opwekken. Dit kan je maandelijks flink schelen op de energierekening, waardoor de veranda zichzelf in theorie terugverdient.

  
Fijne dag en geniet ervan!

Dit artikel is gastblogger

Share
Previous Post Next Post

You may also like