Follow:

Dagje uit : Space Expo Noordwijk

2018 Space Expo
Vorige week vrijdag reden wij vroeg richting een museum. Wij mochten Space Expo museum bezoeken. Zoals jullie misschien al weten, onze zoon is gek op planeten, astronauten, ruimtevaart. Dus het lijk mij erg leuk voor hem om in echt van dichtbij te zien, niet alleen via boeken of TV. Lees je mee

Toen we aan kwamen zagen we een raket voor de deur staan. Ja want we waren bij het ruimtevaart museum genaamd Space Expo. Wat is er allemaal te zien en te doen voor onze kleine man ? Als binnenkomt was het donker en aan de linkerkant zagen wij onze sterrenstelsel en aan de anderekant kunnen wij via gaatje alle planeten bewonderen. Hoe cool is dat. Hier en daar zagen wij ook nog afbeeldingen van onze hele zonnestelsel. En iets verderop is er een rond tafel waar je zelf interactieve dingen kan ondervinden zoals bijvoorbeeld hoe geeft de zon de meeste energie, hoe zwaar ben ik op een andere planeet.

Daarna komt in de museum terecht en daar is er een expositie van voorwerpen die in de ruimte geweest zijn met meer dan 100 voorwerpen zoals ruimtepakken, sojoez capsule en veel andere spullen van Andre Kuipers. En er is ook een replica van ruimte statstion ISS, en nog veel meer. Er is dus voor kinderen genoeg te doen en te ontdekken. Ook kun je interactief bezig zijn en ( altijd leuk voor kinderen dingen aanraken en op knopjes drukken ).

Voor sfeer te brengen, hieronder zijn aantal foto`s
2018 Space Expo2018 Space Expo2018 Space Expo2018 Space Expo2018 Space Expo2018 Space Expo2018 Space Expo2018 Space Expo

Vlogje Dagje uit : Space Expo Noordwijk

2018 Space Expo
Om half een is er een interactieve presentatie “Het leven van een astronaut”. Hier krijg je meer informatie over het leven van een astronaut! Hoe word je astronaut? Wat moet je daarvoor doen? En hoe ziet het dagelijkse leven van een astronaut eruit? Het is echt leerzaam.

2018 Space Expo
Nadat wij hebben rondgelopen in de ruimtevaart, astronauten museum kregen wij honger en dus gingen wij wat lekker eten en drinken kopen bij het museum restaurant. Daarnaast is er natuurlijk souvenir winkeltje en Djess wilde natuurlijk even langs kijken. Hij heeft een liniaal met daarop 3D planeten. Leuke herinneringen maar wel een beetje prijzig.

2018 Space Expo
Voor kinderen die nog energie over hebben, kunnen buiten spelen in speeltuin. Erg leuk natuurlijk voor de kinderen.

2018 Space Expo
Er is zo veel te zien en wat nog leuk is dat sommige dingen kunnen wij aanraken. Heel veel dingen met veel informatie. Sprakeloos was onze zoon. Djess wilt alles snel rond kijken. Van ene naar andere. Hij vindt het erg leuk, vooral de raket die net alsof de ruimte inging met echte rook. Woow.. hij was echt onder de indruk. Toen wij in museum liepen zagen wij bij andere kinderen een speurtocht boekje zodat de kinderen bezig zijn. Dan moet je bij kassa meenemen. Maar helaas zijn ouders vergeten de boekje mee te nemen. Dus let op ouders vergeet niet een speurtocht boekje mee te nemen. Toen wij thuis waren, zei hij “kijk mam…wijze hij naar de flyer”, hier kunnen de kinderen zien wat ESA-ESTEC maakt. Ik zei tegen Djess dat je eerst groot/ouder moet zijn voor een kijkje achter de schermen van de ESA. Helaas onze zoon is net te jong (je moet minimaal 9 jaar zijn ). Kaarten voor de Space Train zijn alleen te koop bij de balie, de kaart kost €6. Een erg leuk leerzame dagje uit was dat, Ga je ook de ruimte in, ga naar Space Expo Noordwijk.

Tip: Pinksterweekend de ruimte in! Space expo heeft vakantieprograma voor jong en oud.

Tickets :
– Vanaf 13 jaar € 12,00
– Vanaf 4 t/m 12 jaar € 8
Ticket geldig tot en met 1 januari 2019.

Liefs,
Dhini

  
Volg jij mij al via Instagram, Facebook, Bloglovin, Youtube, Pinterest, Linkedin en/of Twitter?

  
Dit artikel is uitenodigd. disclaimer

Share
Previous Post Next Post

You may also like