Follow:

Je visum voor Turkije regelen

2019travel3aGa je op vakantie naar Turkije? Regel dan je visum met een paspoort of identiteitskaart. Doe dat gewoon via internet, een weekje voor vertrek.

Je visum voor Turkije regelen

Het zonnetje liet zich vorige week al weer een beetje zien en wat gebeurt er dan? Juist, we krijgen allemaal al zin in onze zomervakantie! Turkije is een populaire bestemming. Elk jaar gaan daar weer duizenden vluchten naartoe. En altijd zijn er wel een paar mensen bij die hun visum vergeten aan te vragen. Zorg dat je dat niet overkomt en vraag het visum voor Turkije op tijd aan via internet.

Vakantie naar Turkije, altijd genieten

Zoveel mensen, zoveel wensen. Turkije heeft zoveel te bieden. Je kunt er lekker languit op het strand gaan liggen. Heerlijk all-inclusive baden in de zon (en het zwembad). Maar je kunt ook cultuur snuiven in Istanboel. Of misschien wel heel avontuurlijk met de auto rondtrekken en lekker kamperen. Wat is jouw lievelingsvakantie?

2019samenwerken3a

Is het wel veilig in Turkije?

Het zuidoosten kun je beter alleen voor noodzakelijke reizen bezoeken, en de grens met Syrië beter helemaal niet. Maar de re rest van Turkije is over het algemeen veilig. Lees voor de zekerheid ook even het reisadvies voor Turkije

Wat moet ik allemaal meenemen naar Turkije?

Goeie zin en zonnebrand! Dat zijn de belangrijkste natuurlijk. Maar het is wel verstandig om er nog iets langer over na te denken wat je in je tas moet stoppen voordat je het vliegtuig richting Turkije instapt. Zoals in de inleiding al gemeld heb je voor Turkije een visum nodig. Het leuke van Turkije is trouwens dat je niet eens een paspoort nodig hebt. Dat is zo ongeveer voor elk land ter wereld wel nodig, maar Turkije accepteert ook een ID-kaart. Je visum aanvragen kan dus ook gewoon met je identiteitskaart. Je moet dan wel het nummer invullen in het visumformulier van Turkije.

Wanneer moet ik mijn visum aanvragen?

Meestal heb je het visum al binnen een kwartiertje binnen. Maar je zult maar net zien dat er iets misgaat (het wifi doet het even niet ofzo) en dan kan het gebeuren dat je in de problemen komt. Daarom wordt aangeraden het visum toch wel ongeveer een week voor vertrek (minimaal) aan te vragen. Dan weet je zeker dat alles in orde is. Heb je trouwens geen Nederlands paspoort of identiteitskaart? Als je bijvoorbeeld alleen een verblijfsvergunning hebt, dan kun je wel naar Turkije, maar dan moet je een ander soort visum aanvragen, dat kan via het consulaat.

Liefs,
Dhini

Volg mij via Instagram | Facebook | Bloglovin | Youtube | Pinterest | Linkedin | Twitter ?

Dit blogpost geschreven. disclaimer | privacyverklaring.
Samenwerking/collaboration, advertentie en/of winactie organiseren? Dat kan! Ik werk graag samen met merken & bedrijven die bij mij passen. Mail naar dhininl@yahoo.com

Share
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Melanie Hoogvliet

  Mijn zus ging ook altijd graag naar turkije toe ! Ik zelf ben er nog nooit geweest helaas

  14 March 2019 at 19:14
 • Reply Stefaan De Winter

  Is het wel veilig? Waar kan je nog wel zeggen dat je veilig bent… ik denk dat je gewoon moet genieten er kan overal wel iets gebeuren, misschien morgen in het dorp van je. gewoon genieten en leven elke dag!

  14 March 2019 at 18:17
 • Reply Manon

  Wist niet dat je daar ook al een visum voor moest aanvragen. Maar ik zou er niet snel heen gaan, het trekt mij niet.

  14 March 2019 at 15:25
 • Reply MC Kleuver

  Verstandig dat je even aangeeft hoe lang voor je reis je een visum dient aan te vragen, maar met de regen van deze week heb ik meer zin in een luie vakantie in een bungalow.
  MC Kleuver´s last blog post ..Column | Februari was een donkere maand

  13 March 2019 at 19:26
 • Reply Frederique

  Wij zijn met de auto naar Turkije gegaan en hebben het visum daar aan de grens laten maken. Dat ging heel makkelijk maar dat is wel een aantal jaren geleden dus ik weet niet of dat nu nog zo is. Wel echt een prachtig en heel veelzijdig land.

  13 March 2019 at 15:32
 • Reply Marcelina de Boer - Walma

  Wat een handige tips! Turkije lijkt me een fijne bestemming, maar omdat de christenvervolging er zo groot is, zal ik nooit mijn voetstap zetten in dat land. Syrie vermijd ik ook. Wel goed dat je aangeeft in je blog waar het wel veilig is in Turkije!

  13 March 2019 at 15:29
 • Reply skincarebynaomi

  Leuk en handig artikel voor mensen die hierheen willen. Het trekt mij nu helaas niet, gezien alle oorlogen dichtbij, maar ooit zou ik er wel heen willen

  12 March 2019 at 22:08
 • Reply Ruby

  Super handig! Wil er zeker een keertje heen ?

  12 March 2019 at 21:56
 • Reply Henk

  Nuttige blogpost, maar Turkije staat bepaald niet hoog op mijn lijst met landen waar ik snel heen wil

  12 March 2019 at 16:08
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge