Follow:

DIY – Lego kinderfeest

 photo 2016DIYdhiniNL3g_zpsvdhumsnv.jpg
Spannend! Onze ventje wordt bijna 6 jaar en ik ben al bezig voor zijn traktatie op school en ook voor thuis aan het maken. Zoals jullie weten, is Djess gek op bouwstenen bouwen zoals LEGO, banbao, hubelino knikkerbaan etc. Dit jaar dacht ik dan hmmm traktatie LEGO dit jaar. Vorige jaar ga ik gewoon wat maken – artikel
Sinds februari (als je mij Weekly snapshot volgt, zie je de foto`s voorbij komen) ben ik al bezig voor zijn traktatie. Ik wil LEGO box (Happy meals box) gaan maken maar het kost natuurlijk veel geld als ik het laat maken. En als ik zelf maken, kost het dikke papier en ik weet het niet waar dat kan kopen (in rol papier). Dus ik probeer in budget DIY te gaan maken. Daarna bedacht me om ook LEGO waskrijtjes te maken en ga zo maar door. Leest maar verder wat ik heb gemaakt. Neem kopje koffie of tea en koekjes erbij want er zijn veel foto`s hieronder


Vorige jaar heb ik ook zelfgemaakt traktatie- artikel

DIY Lego Traktatie papier tas

 photo 2016DIYdhiniNL3aa_zpsqllhiszw.jpg
Via Pinterest vind je heleboel leuke ideeën en ik probeer te maken met spullen die makkelijk te vinden/kopen. Ik print deze plaatje Lego man met nummer 6 (template vind je hier) erop uit en bedacht me om een papier tas te maken.

Wat heb je nodig :

– Printer – brother (wij hebben alleen zwart wit printer dus vandaar)
– Schaar
– Lijm/plakband (action)
– Papier (kruidvat)
– Stempelkussen (kruidvat)
– Letter (Hema)

Vouw de papier, zorg dat de plaatje op dezelfde met ander plaatje zodat voor en achter lego man kan zien. Daarna knip je een klein beetje en plakt op elkaar met lijm. De onderkant vouw je en plakt het op elkaar met lijm (ik doe daarna met plakband, veel sneller 😉 ). De rest van geknipte papier kan je gebruik voor handvatten. Klaar is je tas

 photo 2016DIYdhiniNL3aaa_zpsdxksceym.jpg
Daarna voeg je de naam van je kind op de papier (eentje kant) en Djess helpt mij. Klaar is je traktatie papier tas.

Dj

DIY Lego Waskrijtjes

 photo 2016DIYdhiniNL3bbb_zpsie0bvw38.jpg
Dan gaan wij verder naar Lego waskrijtje

Wat heb je nodig :

– Waskrijtjes (Hema, action en big bazar)
– Lego ijst silicone (ebay
– Oven

Dj
Djess helpt mij de papier van de waskrijtjes eraf halen. Stuk sneller – thanks Djess

Daarna break je de waskrijtje en leg op de Lego silicone en in de oven tot gesmolten. Daarna leg je die in de koelkast tot hard en klaar zijn de lego waskrijtjes

Lego

DIY Lego kaars

 photo 2016DIYdhiniNL3c_zpsphwiojxc.jpg
En toen bedacht ik om Lego kaars te maken.

Wat heb je nodig :

– Thee kaars (mag met kleur als je hebt – Action, kruidvat, bigbazar, Hema etc
– Maat beker
– Lego man ijst silicone (ebay
– waskrijtje als de kaars wilt kleurtje geven (ik gebruik gele krijtje)

Eerst ga je de thee kaars los maken van de ijzer en daarna doe je ze in de maatbeker. Als je de thee kaars kleurtje wilt geven, breek je de gekleurde waskrijtje en doe je ze in de maatbeker. Samen met thee kaaars smelt en meng de gekleurde waskrijtje goed na ongeveer 3-5 minuten in de magnetron. Roer daarna tot de kleur goed bij elkaar gemengd. Daarna schenkt je gesmolten gekleurde kaars in de Lego man ijst silicone, vergeet niet de mini touwtje in. Daarna zet ze in de koelkast tot hard genoeg. Voorzichtig doe je ze los maken van de Lego man ijst silicone. En de Lego man kaars is klaar.

DIY Lego plaatsje op shirt

 photo 2016DIYdhiniNL_zpshrgncxdr.jpg
Eerder heb ik een Lego man plaatje op Djess`s shirt gemaakt – Artikel Maar ik ga nu met andere manier want tja de printer werkt het niet op foto transfer. En met deze sneller, vind ik zelf 😉

Wat heb je nodig :

– Printer
– Papier voor de plaatje
– Lego man Template, vind je hier of hier
– Textiel pennen (Ikea, Action
– Shirt (Zeeman, Hema, H&M

Eerst print de Lego man template uit daarna knip ik het. Plaat geknipte Lego template op shirt en tekent maar. Op andere shirt heb ik een hand van Lego omhoog doen en nummer 6 cijfer vasthouden. Shirt is klaar

DIY Lego ballonnen

 photo 2016DIYdhiniNL3d_zpsadgv9z5l.jpg

Wat heb je nodig :

– Ballonnen (Action, zeeman, bigbazar, Hema
– Permanent pen (Hema, Action

Ik kan niet niet zo goed tekenen maar ik probeerde het wel. Ik vind het niet slecht maar en als de ballonnen op slinger hangen dan moet je de Lego man andersom tekenen. Maar als je de ballonnen met helium geeft dan zoals ik tekent, is dat wel goed.

DIY Lego slinger

 photo 2016DIYdhiniNL3e_zpspvzz4vz8.jpg
Party zonder slinger is niet zo gezellig, vind ik dus voor thuis feest, ga ik Lego man slinger maken.

Wat heb je nodig :

– Printer
– Papier
– Schaar
– Draad/touw
– lijm/plakband (Action, Hema
– Lego template (via Pinterest veel leuke Lego template vinden)

Knip alle de plaatje op geprinte papier. Daarna plakt/lijm je ze op draad/touw. Klaar is de Lego slinger

DIY Lego cake

 photo 2016DIYdhiniNL3f_zpsoqgpae2j.jpg
Verjaardag feest voor thuis wil ik eigenlijk Lego cake bakken. Ik zie heel veel leuk creatie op Pinterest. Ik probeer makkelijkste cake te maken en ik gebruik Kant klaar Cake box van Koopmans “Fijne Cake”

Wat heb je nodig :

– Cake (ik gebruik van Koopmans de Fijne Cake variant Albert Heijn
– Cakevorm
– 4 eieren
– 150 boter
– 50ml melk
– Mes
– Plastic deksel
– Icing (kant klaar icing Dr. Oetker, alleen wit kleur helaas.

Volg de intructies op de Koopmans verpakking. Als de cake klaar, snij ik in rechthoek vormpje. Daarna leg de icing op de cake er op tot goed bedekt. Met rond plastic deksel maak je de rest van de cake rondje en bedekt met icing. Daarna zet de Lego man kaars op de cake. Dat is het mijn amateur Lego cake

Ik vind de cake niet zoals ik wil. Dus ik denk dat ik anders ga maken/bakken, alleen ik weet het niet wat die met makkelijkste recept. Ik ga dus op Pinterest verder kijken.

Mijn planning was gezonde snoepjes (2 per kind) en of Lego koekjes. Per kind twee gezonde snoepjes of koekjes. Ik heb gezonde snoepjes al gemaakt maar ik vind het niet zo lekker – recept. Misschien moet ik veel meer oefeningen. Daarna heb ik samen met Djess Lego koekjes gebakken maar de icing lukt niet op de koekje (icing Dr. Oetker met vier kleurtjes in een box). De koekjes zijn wel erg lekker en al opgegeten.

Dus ik besloten dat een mandarijntje i.v.p. van gezonde snoepjes en of koekjes.

Wat zit er in Lego papier tas traktatie :

 photo 2016DIYdhiniNL3h_zpsxs0wym9x.jpg
– Mandarijn
– Een ballon
– Twee waskrijtjes in verschillende kleurtjes
– Een kleurplaats

Allemaal zijn ze dus budget kinderfeest versiering.

Wat vind je van alle DIY en hoe ga je traktatie voor je kind maken?

  
Fijne dag en geniet ervan!
Dhini
Dit artikel bevat affiliatie link disclaimer

Share
Previous Post Next Post

You may also like