Follow:

Familie : satu tahun meninggalnya bapak

Vandaag twee januari is een jaar mijn vader overleden. Bij mijn moeder zitten nu de buren voor mijn vader bieden. De buren komen uit omgeving waar mijn moeder woont. Ze komen met ikhlas om mijn vader in ander planet rust te krijgen. Ze lezen allerlei korte surat Al`quran. Daarna krijgen ze wat drinken en eten en als bedanken krijgen ze van mijn moeder dit keer een handdoekje. Vorige keer kregen ze sajadah en de ander keer al`quran. Mijn moeder vertelde mij dat ze de buren de sajadah en al`quran gebruiken. Ze nemen naar mosque. Dat is toch goed om te zien. Dit is traditie in onze land.

Een jaar al dat ik overleden van mijn vader hoorde. Een jaar! Ik hoor net als gisteren. Eerlijk verwachte ik dit niet zo snel hoewel ik ikhlas ben. Toch blijft raar gevoel dat mijn vader niet meer is. Vanaf hier en diep in mijn hart bied ik dat mijn vader heerlijk rust in andere planet. Sayangmu bapak!

Untitled

Share
Previous Post Next Post

You may also like