Follow:

Food : Sterretje koekjes

< Untitled
Voor kerstfeest op Djess school maken de ouders dit jaar hapjes. Ik vulde mijn naam op de papier en ik bedacht al dat ik koekjes ga maken. Van te voren heb ik eerst samen met Djess proefje gedaan. Ik maakte toen met twee uit­steek­vorm­pje een sterretje en een kerstboom maar de kerstboom te groot voor een koekje dus ik besloot de sterretje vormpje gaan maken. Het was leuk vormpje en past ook goed voor kerstfeest op school en makkelijk om ze te maken/bakken.


Untitled
Wat heb je nodig :
– Koekjes Mix van merk Albert Heijns (Kant klaar bakmix)
Zelf toevoegen :
– twee ei
– 140 g har­de bo­ter
– Bloem
– Bakpapier
– uit­steek­vorm­pje (in dit geval sterretje vormpje)

Bereiden :
Voeg al­le in­gre­di­ën­ten sa­men en kneed tot een glad deeg. Be­dek het deeg met plas­tic en laat 15 mi­nu­ten rus­ten in de koel­kast. Op het werkblad be­stuif je met bloem, daarna rol het deeg uit. Niet te dun en niet te dik, daarna leg ik de sterretje uit­steek­vorm­pje op de platte deeg. daarna leg de koek­jes op een bak­pa­pier bak­plaat. Dan bak zein 10 mi­nu­ten goud­bruin (oven op 180°C).

En nu de leukste gedeelde. De koekjes versieren
Untitled
wat heb je nodig
– uit­steek­vorm­pje (in dit geval sterretje vormpje)
– Marsepein in vier kleuren Rood, groen, geel en wit Albert Heijns, bij lidl was uitverkocht.
– letter stempels ( Hema
– strooi decoratie ( Lidl

Bereiding :
Rol de marsepein op het werkblad daarna leg de sterretje uit­steek­vorm­pje op de platte marsepein. Verder leg de letter stempels “Xmas” of Kerst” en om vrolijk te maken en alle laatste strooi decoratie. Klaar!

Untitled

Untitled
Djess vertelde dat alle hapjes op incl. deze koekjes. Leuk om te horen.

De volgende dag zei juf tegen mij… De kinderen zijn dol op de koekjes. Ik wil deze de rode koekje, deze groen koekjes heb ik nog niet gegeten en zo maar door. Op is op zei juf. Blij om te horen dat goed in de smaak bij kinderen. Ik dacht het al. De kinderen zijn gek op gekleurde eten, toch zoals snoepjes bijvoorbeeld.

Missie geslaagd dus 😉

 
 
Fijne dag en geniet ervan!
Dhini

Deze artikel bevat ffiliate links

Share
Previous Post Next Post

You may also like