Al lang wil ik deze recept met jullie delen maar vergeet ik en heb wel eigenlijk foto gemaakt maar nergens meer kan vinden in myn computer.
Nasi Goreng Tonijn
bron : Tabloid NovaIngrediënten
400 gr rijst/bami/mihoen (voor 2 personen)
1 blikje mais (bijv. van bonduelle)
1 blikje doperwtjes ( kan ook zonder, alleen mais of andersom)
1 blikje tonijn (heb van John West in zonnebloemolie)
klein beetje trasi (gemalen garnalen, kan ook zonder)
1 of 2 verse bosuitjes (gesneden)
1 el tomatenpuree (of ketchup)
1 el soja saus (ketjap manis)
1 el soja saus (ketjap asin)
1 el olie
1 ui (fijngesneden)
5 slotjes (fijngesneden)
3 teentjes knoflook (fijngesneden)
zout en peper, bosui als garnering
Bereiden
– Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
– In koekenpan olie verhitten en de ui, slotjes, trasi en knoflook iets bruin.
– Vervolgens voeg de ketchup (tomatenpuree) toe en dan tonijn bij. Roer goed.
– Verder voeg je de rijst toe, en toen voeg je soja saus (ketjap manis en ketjap asin), Goed roeren.
– Als goed geroerd, voeg je de mais en bosui toe. En dan kan je zout en peper toevoegen naar je smaak.
Tip: Met kroepoek Oedang, Atjar en sambal bij, gebakken ui en gebakken eieren toevoegen.
Eetsmakkelijk :eten: