Follow:

Nasi/Bami goreng tonijn & mais

Al lang wil ik deze recept met jullie delen maar vergeet ik en heb wel eigenlijk foto gemaakt maar nergens meer kan vinden in myn computer.

Nasi Goreng Tonijn

bron : Tabloid NovaIngrediënten
400 gr rijst/bami/mihoen (voor 2 personen)
1 blikje mais (bijv. van bonduelle)
1 blikje doperwtjes ( kan ook zonder, alleen mais of andersom)
1 blikje tonijn (heb van John West in zonnebloemolie)
klein beetje trasi (gemalen garnalen, kan ook zonder)
1 of 2 verse bosuitjes (gesneden)
1 el tomatenpuree (of ketchup)
1 el soja saus (ketjap manis)
1 el soja saus (ketjap asin)
1 el olie
1 ui (fijngesneden)
5 slotjes (fijngesneden)
3 teentjes knoflook (fijngesneden)
zout en peper, bosui als garnering

Bereiden

– Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
– In koekenpan olie verhitten en de ui, slotjes, trasi en knoflook iets bruin.
– Vervolgens voeg de ketchup (tomatenpuree) toe en dan tonijn bij. Roer goed.
– Verder voeg je de rijst toe, en toen voeg je soja saus (ketjap manis en ketjap asin), Goed roeren.
– Als goed geroerd, voeg je de mais en bosui toe. En dan kan je zout en peper toevoegen naar je smaak.

Tip: Met kroepoek Oedang, Atjar en sambal bij, gebakken ui en gebakken eieren toevoegen.

Eetsmakkelijk :eten:

Share
Previous Post Next Post

You may also like