Follow:

Oerrr is buiten

 photo 2016Oerrr1a_zpszf3nd7yh.jpg
OERRR! Maar wat is oerrr? Oerrr is buiten, een stap buiten de deur. Buiten waar je altijd iets beleeft en waar het avontuur op je wachten. Als mijn zoon en ik naar buiten gaan wandelen, neem mijn zoon soms wat van natuur mee naar huis die hij op park/straat heeft gevonden. Toen ik over Oerrr las, lijkt mij leuk om samen met mijn zoon dit te doen. Een paar dagen terug kwam een mailpost op de mat en ik ga vandaag aan jullie meer over Oerrr vertellen

 photo 2016Oerrr1aaa_zpslq2y2xps.jpg
In het groot envelop zitten er herfstkaarten van OERRR. 1 kaart over het zoeken van een natuurvondst en het maken van eigen mini-museum. Toen was tijd om aan de slag. Samen met Djess gingen wij naar buiten hier in de buurt en het weer was toevallig heerlijk. Je kunt ook natuurlijk naar iets ver weg natuur in wandelen. Misschien vind je het leuk om in de modder zelf vies te rollen. Dat is ook toch leuk. Djess heeft eerst een veer gevonden dan verder gingen wij verder.
 photo 2016Oerrr1aa_zpsjeaqogl5.jpg photo 2016Oerrr1aaaaa_zpsx0ut0pyf.jpg photo 2016Oerrr1aaaa_zpsop9o3sj2.jpg
Er zijn twee herfstkaarten, 1 kaart vanaf 0-3 jaar en 1 kaart vanaf 9-12 jaar. Het is geen kaart voor mijn zoon leeftijd maar de opdracht voor 9-12 jaar is het niet zo moeilijk vooral natuurvondst. Djess is erg enthousiast en zijn ogen vinden altijd wat die op de grond liggen. En er is een vondstenlijstje. Handig! Aan de achterkant van het vondstenlijsten is er label die je straks voor je mini museum kan kan gebruiken.

 photo 2016Oerrr1aaaaaa_zpsmd0eguap.jpg
Onze natuurvondst

 photo 2016Oerrr1aaaaaaaa_zpsv21l5gqm.jpg
Thuis heeft Djess kruisje. Djess en ik wisten het niet de namen van onze natuurvondst dus pakten wij de tablet en googleen maar. Niet zo veel natuurvondst maar wij hebben best gedaan.

 photo 2016Oerrr1aaaaaaaaa_zpsjng0wbs2.jpg
Djess`s natuur mini-museum

 photo 2016Oerrr1aaaaaaa_zpsdl3lt4ad.jpg
Er zit ook nog een ini mini spinnenkijkdoos bij die je zelf aan elkaar vouwen. Wel vergeet niet de spin weer vrij te laten.

OERRR is een initiatief van Natuurmonumenten dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken. Natuurmonumenten wil de kinderen en hun ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan om lekker te spelen, fantaseren, klimmen, klauteren en knutselen. Met de uitdagende kaarten van Oerrr bij de hand kunnen de kinderen de natuur volop ontdekken. Bron : Natuurmonumenten.nl

Leuk idee van Natuurmonumenten en misschien is het ook leuk voor scholen om dit te doen en niet alleen in de herfst maar ook in de lente seizoen.

BELANGRIJK : heb je jou eigen mini museum al klaar gemaakt. Dan kan je in de herfstvakantie meenemen naar de ING Wilde Buiten Dagen. Ze bouwen mee aan een heuse NatuurExpo. Daar kunnen de kinderen de boswachter vragen stellen over hun vondst. Deze dagen zijn gratis. Aanmelden via OERRR.nl/ingwildebuitendagen

Leuk activiteiten voor in de herfstvakantie

Filmpje van Oerr op youtube vind je hier

  
Fijne dag en geniet ervan!
Dhini

Share
Previous Post Next Post

You may also like