Toen Djess nog in mijn buik lag, heb ik ooit heel veel loempia gemaakt maar dan met andere recept die ik heb gegoogeld. Eerlijk was het wel niet goed gelukt, veel te vet als ik ze bakten. Toen Cici hier was (december vorige jaar), liet mij zien de simpele manier en het was lekker en ik heb met plezier nu gemaakt ha..ha…dank je wel Cici voor de recept en van Cici mag ik de recept aan jullie dellen.
Ingredienten :
– 2-3 Wortels (in dunne reepjes snijden)
– 1/4 Spitkool (in dunne reepjes snijden)
– 1/2 Mihoen (in de warm water uit de kraan zacht laat maken) – niet op foto
– 1/2 Tauge (als te lang kan ook in twee stukje afbreken)
– 1-2 kipfilet (zelf gekookt) en dan in stukje/blokjes snijden
– 2 knor tablet (beter poeder knor in kip smaak)
– 3 eieren (2 voor in de groeten gemengd en 1 voor als lijn in loempia velletjes)
– Loempia velletje (bij AH – grote maat)
Wat nu :
– Voordat alle groenten gesneden. Leg je de loempia velletje in de nat keukendoekje zodat ze niet droog worden.
– Kook de kipfilet en dan afkoelen daarna in stukje snijden
– Alle groenten en mihoen in een kom mengen. Voeg daarna de kip en 2 knor tablet toe. Vervolgens voeg je twee eieren toe en meng ze goed.
– Klopt een ei in een schaal. Deze gebruik je voor als lijm
– Leg de loempia velletje en dan schep met een lepeltje de groente en dan rol hij maar. Op de puntje smeer de velletje met ei en plakt maar. Klaar
– Tijd om ze te bakken
– Als goed ze bruin zijn, kan je ze in de keukenpapier neerleggen.
– Vergeet niet loempia saus of als je van pittig houd, pakt maar verse chili en ik vind met chili eten meer lekkerder.
Selamat makan!