Follow:

016 My 1ste en laatste b-day

Tijdje ik in Tasikmalaya woonde zoals op deel 14, kende ik de kinderen bij ons in de buurt en kan aardig Soendanese taal communiceren. Ik kon toen ook aardig in de vijver dichtbij openbare badkamer zwemmen…nou niet echt zwemmen maar wel zwemmen ala steen style :hihi:

Toen ik 5 jaar oud was, vierden myn ouders my 1ste verjaardag. Alle kinderen in de buurt kwamen bij ons om my 1ste verjaardag te vieren en natuurlijk cadeaus voor mij meenamen. Ik kreeg best veel cadeaus maar vergat wat had ik gekregen. Wel herinner mij nog 1 cadeau, deze cadeau was niet bijzonder hoor…het is groene kleur, van plastic, niet groot maar ook niet klein en gebruikbaar…
Wat is dat dan? dat was gieter…ja…deze cadeau vergeet ik nooit want overaal mee te nemen als wij verhuizen en myn moeder gebruikte elke dag deze gieter als groente wassen en dan ben ik heel erg blij want het kon geod gebruiken. Maar nu weet het niet meer waar die gieter is…ik denk dat kapot was (geen flauw idee).

Dat was myn 1ste verjaardag en ook my laatste verjaardag want wij vieren nooit meer onze verjaardag en dus nooit meer verjaardagcadeaus krijgen. En dus logisch als ik leuk en blij vind als cadeaus krijg 😀 :yay: en liever de cadeaus die wil graag hebben 😀 als het kan en ook mogelijk is.

Verjaadag van myn zussen, ons ouders vieren wij nooit. De reden waarom niet gevierd worden…dat weet ik niet percies (heb nooit gevraagd) misschien omdat niet ons gewoonte. En wij vonden ook niet erg….wel graag cadeaus krijgen 😀

Sinds ik hier in Nederland woon, vier ik wel af en toe my verjaardag (bedoel dit jaar vieren, volgend jaar niet).

Share
Previous Post Next Post

You may also like