Follow:

029 Karnaval TK. Angkasa

TK. (Taman Kanak-Kanak) = Kleuter school
Sepatu = Schoenen
Bapak2x = Vaders/Heren
Alun-alun = City Square = openbare ruimte

My volgende jeugverhaaltje is vandaag kort.
Voordat naar Basis school, moest ik eerst in de kleuterschool zitten (lees hier). My vader heeft mij in TK. Angkasa Tasikmalaya. TK is afkorting van Taman (tuin zeg maar) Kanak-Kanak (Kinderen). TK. Angkasa ligt dichtbij werkplek waar myn vader werkte. Maar elke morgen haalde de bus de kinderen op. Dus Myn vader en ik vertrokken apart. Eerst de bus haalden ons op en bracht naar school en dan rijde de bus verder om bapak2x op te halen. Wij moesten schoolkleertje dragen in witte blouse en orange rokje. De schoentjes moest zwarte kleur met witte sokjes. De schoentjes noemen wij sepatu Big Boss.

Volgens de lerares dat ik echt timide ben (nu nog), behalve echt nodig dan durf ik wel (moet wel!). Ik praat niet zo veel en lekker bezig in eentje. Maar tijdens pauze kon ik wel gebruik maken..spelden met andere kalsgenoten.
Voordat say goodbye…meestal was er karnaval dan wij liepen van School naar Alun-alun Tasikmalaya, maar wij moeten wel gekleed worden. Ik had hieroder gekleed. De kleertje en tas heb ik van school geleend. Make-up en haar heeft myn moeder gedaan. Dat was de eerste make-up opdoen hi…hi… Deze foto de enige die ik heb. Ik vind het eigenlijk jammer, maar ja..toen die tijd eigen camera heb…helaaas!

Op naar volgende deels

Share
Previous Post Next Post

You may also like