Follow:

Did you know? Tanda-tanda/Signaal


Hello blogwereld…! Ik leef nog hoor! Ik heb jullie reactie hier in my site en ook via mail en twitter gelezen. Hier wil ik mijn lieve bezoekers allemaal alvast bedanken voor jullie medeleven!

Hele week is hier rustig op dhini.nl vanwege slechte nieuws wil ik toch wat rustig aan doen. Het was best toch moeilijk voor mij hoewel heb ik ooit geschreven dat ik klaar/ikhlas ben..blijkbaar is het moeilijk toen ik het nieuws hoorde, kon ik niet mijn tranen tegenhouden. Een paar dagen terug was ik aan het te denken. En nu als ik terug denk, merk ik dat ik eigenlijk ben gewaarschuwd/signaal/tanda-tanda.

Eerste tanda-tanda/signaal
– Vorige jaar zei ik af en toe tegen mezelf “Aku ingin ke indonesia, ingin ketemu keluarga, vooral mijn vader (Ik wil naar Indonesia, graag mijn familie bezoeken)”. En ongeveer 3 maanden terug zei ik vaak/regelmatig “Ingin ke indonesia, mumpung bapak masih hidup (Graag wil ik naar Indonesia, bapak leefde nog)”. En mijn familie ook als wij skypen waren, vroegen ze ook vaak..“Djess kapan ke yogya, liat kakung tuh udah tua!? (Djess wanneer naar Indonesia, kijk kakung wordt ouder?!)”. Mij antwoord altijd “graag Z.S.M.”. En heb ik ook hier vaak geschreven dat ik graag z.s.m. naar Indonesia. Maar ja elke keer de ping ping altijd te kort en als een van mij wensen bijna uitkomt, is het altijd wat. Geld lenen = kost geld en het maakt niet van wie. Ik hou niet zo om van geld te lenen, behalve ik kan het terug betalen of echt echt keihard nodig. En Arjo ook the same.
Twedee Tanda-tanda/signaal
– Af en toe kijkt ik gossip/nieuws celebraties Indonesië of luister Indonesië liedje op youtube. Een paar dagjes terug voordat bapak overleed, zag ik overleden nieuws van een bekende artis en nog bekende artis. Omdat ik nieuwsgierig was, keek ik dat nieuws toch gewoon..ja een paar overlevende zanger/komedie etc. Toen besefte ik “He…waarom allemaal over overlijden, dit is mogelijk signaal (jangan-jangan ini tanda nih). Voorlopig genoeg youtube kijken…. genoeg! ik ga niet meer kijken zei ik tegen mezelf. Nou naar liedje dan luisteren..af en te las ik de comment en wat las ik “selamat jalan naam van de zanger/zangeres”. Weer over overlijden. Nee…ik ga niet meer youtube kijken zei ik weer tegen mezelf. Sluit af!
– Bapak en ik hebben eigen scenario/fantasie : Mij scenario/droom was als ik naar Indonesië ga, ga ik veel foto`s van mijn familie. Vooral bapak en Djess samen op foto`s zetten en ook filmpje maken. Deze wil ik graag doen.
Bapak scenario Graag met Djess samen spelen, knuffelen en natuurlijk in echt zien. Helaas komt onze scenario niet uit misschien omdat wij te bemoeien met Allah scenario. Wij willen dit maar Allah wilt dat. Dus daarom probeer ik nu niet meer te veel scenario in mijn hoofd.
– Mij laatste gesprek met mijn vader was over Djess slaapprobleem. Bapak wist van mijn oude zus. Bapak zei toen “Ja..de kelone..Djess masih kecil ( Ga toch naast Djess liggen..Djess is toch nog klein (nog geen 2 jaar)” Dus ik moet (moet niet) elke nacht en de hele nacht naast Djess liggen. En ik vroeg bapak “Hoe is het met bapak zelf?” Bapak`s buik is niet lekker zei bapak. Nou zachte gerechten eten en niet pittige gerechten. Toch bapak buik is al zwak. ..dat was de laatste gesprek.
– Op 1 jan 2012 heb ik op facebook met mijn oude zus gechat over Bapak en onze jonge zus Ewie.
– Mijn familie is druk bezig met Selamatan 7 hari Bapak overleden (Ik heb geen idee hoe in Nederlandse taal)
– Bapak lichaam is door mijn moeder gewassen. Niet zomaar wassen zoals wij doen maar tegelijkertijd lees mijn moeder ayat-ayat al-koran. Mijn moeder heeft ervaring met dode mensen te wassen.
– Vroeger toen ik nog singel was (geen idee meer hoe oud was ik dat), heb ik ooit gezegd. Als ik overlijd, wil ik door mijn moeder gewassen.
– Helaas heb ik geen foto bapak en Djess samen. Als ik mis bapak, wil ik eigenlijk graag foto Djess en bapak samen zien.
– Overdag ben ik door Djess en alle troepen in huis afgeleid maar in de avond lig ik samen met Djess, komt de tranen en spijt dat ik toch niet even naar Indonesië ben geweest.
– Ik ben niet boos…alleen maar heb ik spijt dat ik niet een paar maanden geleden naar Indonesia ging, teleurgesteld in mij zelf en situatie. Ik hoop dat mij spijtig, teleurgesteld door de tijd/dagen/weken/maanden/jaren gaat vervliegen. Ik ben een mens die echt moeilijk om iets wat te vergeten maar vergeven ben ik makkelijker.
– Als ik mijn familie wil gaan bellen, zei ik altijd tegen Djess. Djess..mama gaat Enin(oma) Zenab, Kakung(opa) Jono en bude(tante) Heni bellen. Djess heeft dan altijd vrolijke gezicht ..smile! Ja..Djess hoort altijd mee als ik aan het bellen maar nu zeg ik maar 2 namen Enin Zenab en bude Heni. Djess ..wij gaan enin Zenab en bude Heni bellen maar Djess schudt zijn hoefde naar links en rechts en geen glimlacht op Djess`s gezicht. Ik denk Djess weet het dat zijn kakung(opa) Jono niet meer is. Zo zielig om naar Djess gezicht te kijken en Djess duwt zijn gezicht op mijn borst als ik aan het bellen ben.

En nu even wat iets leuk nieuws :
– Ja…wij hebben de stoere auto bedje gekocht, hoeslaken alles bij leen bakker gekocht. En de bedje staat al in Djess`s kamer.
– Er zijn 3 jarige in deze maand : Mariska, Pa Jan en L (gefeliciteerd!)
– Nu ga ik verder met gewone dingen zoals verder in nieuw huis opruimen…ik wil niet lang bedroefd blijven. Ik merk het wel nu dat Djess onrustig wordt.
– Ik ga niet mij hele leven bedroefd. Ik heb nog een ouder..mijn moeder.
– Na nieuw jaar was Djess heel erg warm (3 dagen). Gelukkig is Djess nu stuk beter.
– De crème voor Djess werkt redelijk goed. Op zijn wangen is helaas niet nog helemaal weg.
– Sinds blogpost Right now! I need heleboel money! online is, ontvangt ik elke dag 3 tot 5 berichten in spambox dat ik YES! miljoenen dollars heb gewonnen. Yoehoe…geweldig ha..ha… maar ik geloof helemaal niks van….dus helaas zijn ze maar spam berichten
– Elke dag (na overleed bapak) bel ik mijn moeder en myn oude zus is nu bij mijn moeder dus gelijk met ze geklets. Door hun voel ik me stuk beter/rustiger. Ze troosten mij. Dank ze wel!
– op 4 december zijn wij naar de dokter geweest omdat ik niet fijn vond door Djess`s temperature. Daarna zijn temperature daalt naar beneden..gelukkig maar het probleem is djess wordt erg vervelend. Hij wilt graag opgetild worden en wij mochten niet zitten. Dat kan toch niet! Moe en zwaar he! Erg driftig! Papa Arjo zei ..misschien door de bovenste kiesjes komen, nog niet helemaal goed met djess. De hele nacht huilen. knuffel huilen, niet geknuffeld huilen..wij hebben geen idee meer wat moet doen 🙁 Ik voel me erg niet leuk, zeer in mijn hart.
– Als ik samen met Djess in bed liggen, knijpt Djess nog steeds mijn oksels. Dat is niet fijn.
– Hopelijk wordt Djess komende dagen weer lief en vrolijk. Helpt ons weer en alles zoals Djess. Ik mis zijn lacht, ondegeund…ik zie niet meer deze week. 🙁
– Zondag is Djess stuk beter dan een paar dagen terug. Gelukkig…mijn lieve ventje is back.
– Ik ben nu gewend om te koken met gas.
– Er zijn nu meer vuilbakjes : voor papier, groene bak en restafval. In flat maar een afvalbak.
– Vanmiddag/vanavond komt een artikel online.

Share
Previous Post Next Post

You may also like