Follow:

Een speelparadijs voor je kinderen

Geschreven door K : Buiten spelen is gezond. Veel ouders vinden het daarom belangrijk dat je kind veel buiten is. Dit kun je zelf stimuleren door de tuin heel aantrekkelijk te maken voor je kind. Toch wordt er in de herfst en winter minder buiten gespeeld. Met een paar eenvoudige aanpassingen heb je binnen een mum van een tijd een waar winters speelparadijs. Groot voordeel is dat jij altijd een oogje in het zeil kunt houden.

Deel bestraten en deel voor speelplezier

Kinderen houden van duidelijkheid. Het is daarom heel belangrijk dat ze een eigen plekje in de tuin krijgen. Zo weten ze precies waar er wel en waar er niet gespeeld mag worden. Je kunt een terras laten bestraten zodat dit een fijne ruimte is voor volwassenen om een oogje in het zijl te houden of een kop koffie te drinken. Met een duidelijke afscheiding, zoals bijvoorbeeld een lage heg, weten kinderen dat ze daarachter heerlijk mogen spelen. Het kindergedeelte kun je aantrekkelijk maken door er leuke speeltoestellen te plaatsen.

Schommelen in eigen tuin

Bloei
Bewegen is heerlijk voor kinderen. En door beweging worden de kleintjes ook sneller warm. Pak ze goed in en spelen maar! Voor jou ook handig; je hoeft niet steeds mee naar de speeltuin. Voor schommels zijn er vele mogelijkheden. Ongetwijfeld past er altijd één in het plan van jullie tuin. Een schommel kan aan een boom bevestigd worden, of als toestel op zich. Daarnaast kun je kiezen voor een eenvoudige variant zoals een autoband, of voor het standaard model. De schommel is dan verwerkt in een speeltoestel met bijvoorbeeld nog een glijbaan en speelhuisje. Omdat dit in de winter vaak te koud wordt is het zinvol om ook een warmere plek voor je kind te creëren. Zo kan er ook met koud en regenachtig weer lekker buiten gespeeld worden. Denk hierbij aan een schuurtje, een lege caravan of een tuinhuisje.

Helpen in de tuin

Bloei
Is je kind iets groter, dan merk je vast dat hij of zij graag meehelpt in de tuin? Dan is het leuk om in de winter voedsel voor de vogels te verzorgen. Bouw samen een werktafel en laat je kind een vogelhuisje timmeren. Maar ook een snoepketting rijgen of dennenappels insmeren met speciale pindakaas is een leuk klusje voor aan de werktafel. Zorg dat de tafel verplaatsbaar is. Zo kan je kind met écht koud weer bijvoorbeeld onder een afdak werken. Als je het lastig vindt om je tuin goed in te delen, kun je altijd advies vragen aan een architect. Met een mooi tuinplan wordt alles eenvoudig ingedeeld. Er moet immers ook nog ruimte overblijven om lekker te ravotten.

  
Volg mij via Instagram | Facebook | Bloglovin | Youtube | Pinterest | Linkedin | Twitter ?

Dit blogpost geschreven door gastblogger. disclaimer | privacyverklaring.
Samenwerking/collaboration, advertentie en/of winactie organiseren? Dat kan! Ik werk graag samen met merken & bedrijven die bij mij passen. Mail naar dhininl@yahoo.com

Share
Previous Post Next Post

You may also like