Follow:

Film : Halloween

Halloween 2018
Geschreven door gastblogger : 1 november 2018 is het zover!
Als je vroeger de film Halloween hebt gezien dan wist je zeker dat er vervolg zo komen en nu is het zover. Op vrijdag 26 oktober mocht ik naar de première gaan om alvast de film te zien.

Halloween 2018
In HALLOWEEN keert Jamie Lee Curtis terug in de iconische rol van Laurie Strode, die voor de allerlaatste keer de confrontatie aangaat met Michael Myers. Veertig jaar geleden ontsnapte ze aan zijn slachtpartij tijdens Halloween en sindsdien heeft ze nachtmerries over deze gemaskerde seriemoordenaar.

Horrorlegende John Carpenter werkte aan de film als uitvoerend producent en als adviseur bij de opnames. Hij deed dit samen met de meest toonaangevende horrorproducent van dit moment Jason Blum (Get Out, Split, The Purge, Paranormal Activity). Filmmakers David Gordon Green (regie & scenario) en Danny McBride (scenario) hebben zich laten inspireren door Carpenters klassieker uit 1978, en schreven een verhaal dat na de gebeurtenissen uit die film een nieuwe weg inslaat.

Halloween wordt mede geproduceerd door Malek Akkad, wiens Trancas International Films al sinds de eerste Halloween-film deze serie produceert, en door Bill Block (Elysium, District 9). Naast Carpenter en Curtis treden ook Green en McBride op als uitvoerend producenten namens hun Rough House Pictures productiemaatschappij.

Halloween 2018

40 jaar geleden konden we al Michael Myers al zien al de man met de masker tijdens Halloween en nu is hij weer terug samen met een van de overlevende namelijk Laurie Strode die gespeeld wordt door Jamie Lee Curtis. De film begint nogal slap maar heel snel komt daar verandering in wanneer de spanning begint op te bouwen. Tijdens deze film maken we kennen met de dochter van Laurie Strode genaamd Karen Strode. Verder zien we haar schoonzoon Ray, haar kleindochter Alysson. De man die Michael Myers in de inrichting heeft onderzocht ontmoeten wij ook Dr. Sartain.
Wat deze film spannend maakt is dat Michael Myers op geen enkel moment tijden zijn moorden emotie toont en door de ruimtes wandelt terwijl zijn slachtoffers proberen te ontsnappen. Hij weet dat hij ze toch zal pakken. De grote stappen die hij dan ook maakt houden je op het puntje van je stoel. Het vreemde van deze moordenaar is dat er geen bepaalde patroon is bij zijn daden. Zo zie je dan dat hij willekeurig zijn slachtoffers afmaakt maar eigenlijk wel ver uit de buurt van kinderen blijft. Het wordt wel enigszins spannend als hij naar de kamer van een huilend baby loopt en bij zijn bedje staat te kijken.

HALLOWEEN draait vanaf oktober in de bioscoop.
Kijkwijzer: Kijkwijzer

Liefs,
Gastblogger

Afbeeldingen : Universal Pictures International

  
Volg mij via Instagram | Facebook | Bloglovin | Youtube | Pinterest | Linkedin | Twitter ?

  
Dit artikel uitgennodigd. disclaimer | privacyverklaring.

Share
Previous Post Next Post

You may also like