Follow:

Film : Halloween

Halloween 2018
Geschreven door gastblogger : 1 november 2018 is het zover!
Als je vroeger de film Halloween hebt gezien dan wist je zeker dat er vervolg zo komen en nu is het zover. Op vrijdag 26 oktober mocht ik naar de première gaan om alvast de film te zien.

Halloween 2018
In HALLOWEEN keert Jamie Lee Curtis terug in de iconische rol van Laurie Strode, die voor de allerlaatste keer de confrontatie aangaat met Michael Myers. Veertig jaar geleden ontsnapte ze aan zijn slachtpartij tijdens Halloween en sindsdien heeft ze nachtmerries over deze gemaskerde seriemoordenaar.

Horrorlegende John Carpenter werkte aan de film als uitvoerend producent en als adviseur bij de opnames. Hij deed dit samen met de meest toonaangevende horrorproducent van dit moment Jason Blum (Get Out, Split, The Purge, Paranormal Activity). Filmmakers David Gordon Green (regie & scenario) en Danny McBride (scenario) hebben zich laten inspireren door Carpenters klassieker uit 1978, en schreven een verhaal dat na de gebeurtenissen uit die film een nieuwe weg inslaat.

Halloween wordt mede geproduceerd door Malek Akkad, wiens Trancas International Films al sinds de eerste Halloween-film deze serie produceert, en door Bill Block (Elysium, District 9). Naast Carpenter en Curtis treden ook Green en McBride op als uitvoerend producenten namens hun Rough House Pictures productiemaatschappij.

Halloween 2018

40 jaar geleden konden we al Michael Myers al zien al de man met de masker tijdens Halloween en nu is hij weer terug samen met een van de overlevende namelijk Laurie Strode die gespeeld wordt door Jamie Lee Curtis. De film begint nogal slap maar heel snel komt daar verandering in wanneer de spanning begint op te bouwen. Tijdens deze film maken we kennen met de dochter van Laurie Strode genaamd Karen Strode. Verder zien we haar schoonzoon Ray, haar kleindochter Alysson. De man die Michael Myers in de inrichting heeft onderzocht ontmoeten wij ook Dr. Sartain.
Wat deze film spannend maakt is dat Michael Myers op geen enkel moment tijden zijn moorden emotie toont en door de ruimtes wandelt terwijl zijn slachtoffers proberen te ontsnappen. Hij weet dat hij ze toch zal pakken. De grote stappen die hij dan ook maakt houden je op het puntje van je stoel. Het vreemde van deze moordenaar is dat er geen bepaalde patroon is bij zijn daden. Zo zie je dan dat hij willekeurig zijn slachtoffers afmaakt maar eigenlijk wel ver uit de buurt van kinderen blijft. Het wordt wel enigszins spannend als hij naar de kamer van een huilend baby loopt en bij zijn bedje staat te kijken.

HALLOWEEN draait vanaf oktober in de bioscoop.
Kijkwijzer: Kijkwijzer

Liefs,
Gastblogger

Afbeeldingen : Universal Pictures International

  
Volg mij via Instagram | Facebook | Bloglovin | Youtube | Pinterest | Linkedin | Twitter ?

  
Dit artikel uitgennodigd. disclaimer | privacyverklaring.

Share
Previous Post Next Post

You may also like

9 Comments

 • Reply Anne van Huis

  Oh wat eng, ik kan niet zo goed tegen halloween!!

  07 November 2018 at 12:04
 • Reply Jouvence

  Dit zou niks voor mij zijn, ik ben echt een schijterd!

  04 November 2018 at 16:19
 • Reply Inge

  Horror en aanverwante films zijn echt niet aan mij besteed. Dus ik sla deze even over. Gelukkig genoeg in de bios wat ik wel kan kijken ??

  02 November 2018 at 11:44
 • Reply Miss Elli

  Horror is niet echt mijn genre, net als Linda zal ik achter de bank zitten met vooral mijn oren dicht ? Geef mij maar een goede thriller.

  02 November 2018 at 11:03
 • Reply Amina

  Ieuwwwww ik vind dit heel eng! Die plaatjes alleen al. Ik heb de versie van vroeger als jong meisje ook gezien (toen kon ik er nog goed tegen hahaha) en ik denk dat ze met de moderne technieken alles nog beter en enger hebben gemaakt. Cool dat je naar de première bent gegaan!
  Amina´s last blog post ..Kiehl’s 2018 Limited Edition Adventskalender

  02 November 2018 at 08:45
 • Reply nicole orriens

  Ik wist niet dat er een vervolg kwam. Het klinkt als een spannende film!

  02 November 2018 at 07:41
 • Reply Linda

  Met 10 man durf ik zo’n film wel te kijken maar alleen zit ik na 2 min al achter de bank denk ik.

  01 November 2018 at 23:14
 • Reply Melissa

  Ben echt dol op een goede horror of thriller alleen lijkt mij deze erg voorspellend.

  01 November 2018 at 22:28
 • Reply Mandy

  Aah gaaf! Bedankt voor deze blog. Ik wil hem ook nog zo graag zien!! Hou er echt van.

  01 November 2018 at 19:06
 • Leave a Reply

  CommentLuv badge