Follow:

Selamat makan : mini martabak telur

Tijd om iets lekker te maken en deze keer martabak telur met spring roll velletjes. Ik heb de recept zelf aangepast want mijn man en DJ houden niet van pittige gerechten. En DJ is natuurlijk nog klein, dat eet natuurlijk (nog) niet. Ik ben op zoek hoe deze martabak telur maken. ik mis het wel om deze food te eten. Toen 2006 heb ik de martabak telor heerlijk opgegeten. En toen kwam ik deze recept op dezeblog . Ik zie er een paar andere recepten die misschien ga ik eens uitproberen.

 photo PicsArt_1431684511302_zpskvscr5os.jpg

Lekkerder als je deze eet warm en met verse chili …aaaahaaa…maar yum!

 photo PicsArt_1431684680874_zpsolqfu2f4.jpg
– Rundergehakt (400 gr – 22 mini martabak
– 1 ui en knolvlok fijn gesneden
– 2 eieren
– bosuitjes ( ring gesneden )
– Olie om te bakken en pan
– runderbouillon, peper, zout

Rundergehakt zonder olie bakken daarna voeg je gesneden ui of rode uit/sjalotjes en knolvlok toe. Ondertussen in een bakje 2 eieren met gesneden bosuitjes in ringen en voeg je runderbouillon (poeder als je hebt), een beetje zout en peper toe. Goed roeren. Als gehakt goed gebakken, meng deze met eieren die al gemengd met bosuitjes. Daarna leg ze een lepeltje op springroll velletje en vouwen in vierkante en dicht met ei zodat niet open als je ze in de olie bakken. Dan klaar als je goed genoeg gebakken.

Selamat makan!

Share
Previous Post Next Post

You may also like