Goede morgen, Eerlijk kook ik niet zo vaak Indonesische gerechten…bedoel uitgebreide gerechten. Ik hou van simpele food maar lekker 😉 Zo deze recept ook “Sambal goreng tempe + petai”
Ingredienten :
– 1 pak tempe (in dunne reepjes gesneden)
– 1 knoflook (fijne gesneden)
– 2-3 sjalotjes (fijne gesneden)
– 1 rode peper (schuin reepjes gesneden)
– 1 el sambal oelek
– 1 el gula jawa
– 1 tl ketcap manis
– 5 petai (in twee stukje gesneden – als je niet wilt, kan ook zonder)
Bereidingswijze :
– Bak de tempe tot bruin en laat ze afkoelen op keukenpapier
– Bak de knoflook, sjalotjes tot licht bruin dan voeg je de sambal oelek toe en dan gula jawa en als laatste ketchap manis toeveogen. Goed roeren
– Daarna voeg je rode peper en de petai toe en dan ga je de tempe toevoegen en alles goed roeren.
Reserveer samen met warm witte rijst + sambal terasi/tomaat + verse groenten (spitkool, komkommer, slablaadjes etc) + kroepoek. Heerlijk!
Selamat makan! :eten: