Follow:

006 : Stiekem speelde Ik in de Opak rivier

Vandaag ga Ik verder over verhaaltje van toen. Vorige deel.

Als myn moeder iets wat wasde in de opak rivier, ging Ik ook mee. De water was echt helder (Ik weet het niet nu) en niet echt diep (tot maar onder knie die water) en je kon de bodem echt goed zien. Ik speelde daar want er waren veel vissen en je kan met een van Besek bambu die vissen vangen. Echt leuk toen die tijd.

Er een jongen (de zoon van het groot huis) riep mij altijd als hij naar de rivier Opak wilde spellen. Hij riep “Dhini…Dhini..we gaan naar rivier Opak om de vissen te vangen?” Ik vond natuurlijk leuk 😀
We keken natuurlijk niet naar de tijd. Ik bedoel hier..s`morgen, smiddag of s`avond.. maar vaak gingen wij in de middag, precies de zon :sun: onder onze hoofd. Dit is eigenlijk niet goed want onze hoofden worden duizelig door die hete zon.

Tijdens vissen vingen, genotan wij natuurlijk van toen hoorde Ik my vader stem my naam roepen. “Dhiniiiii… Dhini…….!” riep hij. Ik was bang dat hij boos word want Ik in de zon speelde. Als wij myn vaders stem hoorden, gingen wij gelijk onder de brug verstoppen :hihi: . Myn vader zag meestal niet en als hij weer weg was, dan gingen wij verder vissen zoeken :biglacht:

Op een dag ging Ik stiekem met die jongen in de rivier Opak spellen. Het was leuk toen die tijd en dus ging stiekem naar de Opak rivier om de vissen te vangen. En zoals gewoonlijk hoorden wij my vaders stem mij naam te roepen en wij zag hij op de burg. Oeh…renden wij gelijk onder de burg :yes: dan kon hij ons niet zien :hihi: Myn vader vond niet goed voor mij als in de middag onder de hete zon spellen maar ja..wij waren toen nog klein en leuk altijd in de water spellen…toch?

Thuis kreeg Ik gelukkig geen straf 🙂 En wij mochten weer spellen maar niet in de middag (in de morgen tussen 10 0f 11 of avond tussen 16.00 of 17:00 want op die tijd de temperatuur is niet zo erg warm)

Hebben jullie ook stiekem gedaan toen of nu?

Liefs,
dhinivh

Share
Previous Post Next Post

You may also like