Follow:

Food : Lovechock al 10 jaar pionier in Plasticvrije verpakking

2021-Lovechock8a

Hoi..hoi…! Lovechock strijdt al jarenlang voor een wereld zonder plastic en heeft sinds 2009 een belangrijke missie: lekkere, duurzame chocolade maken die werkelijk bijdraagt aan het welzijn van mens en planeet. Met succes, want het chocolademerk verpakt nu al tien jaar plastic-vrij. Hierdoor is er sinds 2011 al 22.910 kilogram plastic bespaard. Dit staat gelijk aan het gewicht van vijf(!) volwassen olifanten. Vandaag laat ik aantal smaken voor jullie bloggen. Lees je mee



DUURZAAM
Bewust leven is een van de belangrijkste pijlers bij Lovechock: het merk wil met haar producten de wereld stukje voor stukje beter maken. Daarom kopen ze de cacao rechtstreeks van lokale boeren- coöperaties (zonder tussenpersonen, zodat de boeren een eerlijke prijs krijgen) én wordt de chocolade verpakt in een plasticvrije verpakking. Zo is de folie 100% composteerbaar en is de kleurrijke wikkel gemaakt van milieuvriendelijk papier uit duurzame bossen.
PLASTICVRIJE VERPAKKING
De plasticvrije folie die Lovechock gebruikt, is gemaakt van houtcellulose van de eucalyptusboom. Een uiterst duurzame oplossing, want uit onderzoek blijkt dat materialen die op basis van cellulose- vezels zijn gemaakt, minder milieubelastend zijn dan tegenhangers op basis van fossiele brandstoffen. Daarbij is houtcellulosefolie 100 procent composteerbaar: in huiscompost is het binnen drie maanden volledig ontbonden.
PLASTIC FREE JULY
Om zich sterk te blijven maken voor mens en planeet, omarmt het chocolademerk al jaren de Plastic Free July-actie. Dit is een initiatief van de Plastic Free Foundation en maakt mensen sinds 2011 bewust van de enorme hoeveelheden plastic afval die we met z’n allen verbruiken. Een noodzakelijke actie, want van een tasje bij de supermarkt tot lege drinkflesjes: zonder dat we het doorhebben, gooien we massaal plastic weg. En dit heeft een verwoestend effect op onze wilde dieren, het klimaat en de natuur. Lovechock: “We hopen dat we mensen door mee te doen aan dit initiatief kunnen inspireren. Dat ze de uitdaging aangaan om 31 dagen zonder plastic te leven en iedereen stap voor stap bewuster wordt van het belang van duurzaam consumeren.”
Lovechock strijdt al jarenlang voor een wereld zonder plastic. Daarom roept het chocolademerk iedereen op om mee te doen aan Plastic Free July. 31 dagen leven zonder (of in elk geval zo min mogelijk) plastic: doe jij mee?

Bron : Persbericht 2021-Lovechock8a Ik heb 5 lovechock smaken en samen met mijn zoon heb ik videoproef gemaakt, zie je hier. Door drukke dagen (geen excuus misschien) ben ik best laat om deze blogpost online te zetten maar plastic vrij niet alleen voor een mand juli, toch! Oke ik ga nu de smaken hieronder beschrijven. Welke smaken vinden ik of Djess lekker. 2021-Lovechock8ab Drie onderweg verpakking, handig om mee te nemen. Bij elke verpakking staan informatie en iedere smaak heeft eigen kleur label. 2021-Lovechock8abbbbb Lovechock Dates & Nut : Het proef zoet, niet te zoet. Wij proeven de noten ook goed. Het is best lekker.
Lovechock Coconut Nibs : Het proef zoet, niet te maar de coconut raps echt aanwezig. Voor ons de coconut raps te veel. Deze smaak is dus afgekeurd.
Lovechock Almond Fig : Het proef creamy chocolade met almond smaak, zoet genoeg maar voor mij toch iets te zoet.
2021-Lovechock8ac Deze twee grote verpakking heeft lekkere smaken. 2021-Lovechock8acccc Lovechock Almond & Mulberry : Het is creamy melk chocolade met zoet smaak. Mijn zoon vind dit lekker.
Lovechock Sweet Nibs & Sea salt : Het is pure chocolade met zoet zout smaak. Ik vind dit erg leuk.

Het is lekker om de smaken te proeven. Dan weten wij welke smaken wij gaan weer kopen. Mijn zoon favoriete is Almond & Mulberry, Almond Fig. En mijn favoriete Almond Fig, Date & Nuts en vooral de Sweet Nibs & Sea salt, lekker! Het Lovechock assortiment bestaat nu uit 8 tabletten en 11 repen in verschillende smaken

Liefs, Dhini

   Volg mij via Instagram | Facebook | Bloglovin | Youtube | Pinterest | Linkedin | Twitter ?

Dit blogpost bevat product(en) dat door bedrijven/merken/webshops is opgestuurd. disclaimer | privacyverklaring.

Share
Previous Post Next Post

You may also like