Follow:

Hot Wheels bestaat 50 jaar!

Hot Wheels 50 jaar bestaan
Meest verkochte speelgoed ter wereld viert vijftigjarig bestaan Hot Wheels autootjes nog altijd aan kop. Vandaag blog ik over auto`s speelgoed van het merk “Hot Wheels” en Djess heeft unboxing gedaan. Lees je mee

Hot Wheels 50 jaar bestaan
18 mei 2018. Vijftig jaar geleden ging de jongensdroom van Elliot Handler, mede-oprichter van speelgoedfabrikant Mattel, in vervulling. De eerste Hot Wheels speelgoedauto werd gelanceerd, een miniatuur Custom Camaro®. Intussen is Hot Wheels een fenomeen, het is het meest verkochte speelgoed ter wereld. Wereldwijd gaan er iedere seconde 16,5 autootjes van het merk over de toonbank. Naast een die-hard fanbase van verzamelaars, is het merk populair bij miljoenen kinderen die met Hot Wheels niet alleen eindeloos kunnen racen, maar ook creatief leren denken, oplossingen verzinnen en doorzettingsvermogen ontwikkelen.

Hoe het begon
In 1968 besloot Elliot Handler (partner van Ruth Handler, oprichter van de Barbie pop) zijn ontwerpers, waaronder een designer van General Motors en een raket-wetenschapper, uit te dagen om het snelste speelgoedautootje te maken dat
de markt te bieden heeft. Toen zijn team aan Elliot het prototype presenteerde was hij zo onder de indruk dat het enige dat hij kon uitbrengen was: ‘Those are some hot wheels!’. De merknaam was een feit.

Hot Wheels 50 jaar bestaan
Limited edition jubileum uitgave
Om te vieren dat het merk vijftig jaar bestaat lanceert Hot Wheels verschillende speciale jubileum ‘die casts’ oftewel metalen autootjes, het materiaal dat een echte Hot Wheels kenmerkt. Deze modellen zijn dit jaar toegevoegd aan de collectie. Ieder jaar komt Hot Wheels met zo’n 150 nieuwe modellen. In totaal zijn er tot nu toe ruim 20.000 varianten. Jaarlijks produceert het merk maar liefst 519 miljoen Hot Wheels autootjes.

Hot Wheels 50 jaar bestaan
Bij elke auto opzij kant staat 50 en er een button met daarom de plaatje van de auto zelf. Met plezier heeft mijn zoon de autootjes stuk per stuk unboxen gedaan. Er zijn twee autootjes die de kap kan omhoog doen. Superleuk autootjes.


Het uitgangspunt van Hot Wheels is dat in elk van deze auto’s een uitdaging schuilt: Hoe snel kan ik gaan? Ga ik deze sprong redden? Haalt mijn autootje het door deze looping? Lukt het niet de eerste keer, probeer het nog een keer. Het merk is ervan overtuigd dat uitdagingen het kind helpen om spelenderwijs nieuwe vaardigheden te leren.

Het gaat dus niet alleen om looks en snelheid. Let op de icoontjes op de verpakking om te zien aan welke skills het spelen met de auto’s bijdraagt:
– problemen oplossen
– creatief denken
– sportiviteit
– zelfvertrouwen

De wereld van Hot Wheels
De auto’s zijn de sleutel tot een wereld van Hot Wheels producten die allemaal op enaan elkaar passen. Van complete speelsets zoals garages, tot losse stunts, boosters en loopings waarmee kinderen hun baan zelf kunnen vormgeven. Maar van een speelgoedautootjes merk, is Hot Wheels intussen uitgegroeid tot een complete lifestyle. Met een multi-channel spelervaring biedt het merk games en apps voorspelcomputers en tablets, het heeft daarnaast een eigen kleding- en accessoirelijn.

Liefs,
Dhini

  
Volg jij mij al via Instagram, Facebook, Bloglovin, Youtube, Pinterest, Linkedin en/of Twitter?

  
Dit artikel bevat product(en) dat door bedrijf/merk is opgestuurd. disclaimer

Share
Previous Post Next Post

You may also like